A Publicus felmérése szerint kevesebben támogatják a kormánypártot, de nem az ellenzék javára.

Bezuhant a Fidesz támogatottsága, már az emberek kétharmada nem hisz Orbán ViktornakOrbán Viktor/Facebook

A Publicus Intézet Népszava megbízásából készített felmérése szerint mostanra az emberek kétharmada (68%) nem hisz Orbán Viktornak a rezsicsökkentés kapcsán – úgy vélik, a Fidesz megszegte választási ígéretét. 

A 24.hu szemléje szerint a megkérdezettek általában nagyon súlyos problémának tartják

az élelmiszerárak növekedését (60%),

a rezsiárak emelkedését (57%),

a nyugdíjak, fizetések vásárlóerejének csökkenését (49%),

a megtakarítások csökkenését (43%),

általában a megélhetést (30%),

a munkanélküliséget (8%).

A többség úgy számol, hogy túllépi majd gáz- és villanyfogyasztása a támogatott mértéket. Ezen belül 61 százalék jelölte meg a gázt, 81 százalék pedig a villanyt. A megkérdezettek 68 százaléka szerint a Fidesz megszegte a rezsicsökkentés megtartására vonatkozó választási ígéretét. Így látja a kormánypártiak 20 százaléka is.

A válaszadók 58 százaléka hazugságnak, 18 százaléka tévedésnek minősítette a Fidesz állítását, hogy a magyar gazdaság erős, és fenntarthatók a kedvezmények.

Kiderült, átlagosan 44 százalékos inflációt érzékelnek az emberek. 31 százalék szerint ezért „nagyobb mértékben a háború a felelős, kisebb mértékben a kormány gazdaságpolitikája”. 34 százalék úgy vélte „nagyobb mértékben a kormány gazdaságpolitikája a felelős, kisebb mértékben az ukrajnai háború”. 29 százalék szerint „egyenlő arányban felelősek”.

A katázás átalakítását

12 százalék teljesen, 10 százalék (tágabb határidővel), 24 százalék (más módszerrel) támogatta, 40 százalék azzal nem értett egyet (14 százalék nem válaszolt). Ehhez képest 77 százalék vélte úgy, hogy Novák Katalin államfőnek vissza kellett volna küldenie a jogszabályt a parlamentnek megfontolásra.

A megkérdezettek 70 százaléka nem elégedett azzal, ahogyan „az országban mennek a dolgok”. A gazdaság jelenlegi állapotát 2 százalék tartja nagyon jónak, 20 százalék inkább jónak, 32 százalék inkább rossznak, 45 százalék nagyon rossznak.

Ugyanakkor a párt népszerűsége 12 százalékponttal csökkent: ezzel nem emelkedett az ellenzék támogatottsága, inkább nőtt a bizonytalanok aránya.

Egy most vasárnapi választáson az összes megkérdezett közül 24 százalék választaná a Fideszt, 23 százalék az ellenzéki szövetséget. Az MKKP és a Mi Hazánk 3-3 százalékot kapna. A biztos választóknál a Fidesz 32, az egyesült ellenzék 31 százalékon áll. Ebben a körben is sok a bizonytalanok (29%) és meglepően sokan (79%) mondták, hogy biztos részt vennének a választáson.

Forrás: 24.hu, Népszava.hu

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A bizonytalanok miatt nem történik változás!!?? Észhez kellene térniük!!!??? A fidesz-kdnp-nél rosszabb egyik ellenzéki párt sem lehet!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Shikari: "Goebbels propagandájától a mai napig nincs jobb!"
Látom is a fidesznél...
Dr. Proktor
@Németh István: Mit szólnál ha önvédelemből jól képen törölnélek?
Németh István
@Dr. Proktor: és te mit szólnál mivel pontosan tudok célozni, híg nyári meleg cseresznye-magos szarral megöntöznélek!? Persze papírt, meg zuhanyt nem tudok prezentálni! de ezt szívesen megteszem - csak neked!
különben az értetlenséged mellett tőled többet elvárnék, mint egyszerű kétkezi segédmunkástól aki azért írogatni szeret!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.