Továbbra is sok a kérdőjel a rezsicsökkentés változtatásai kapcsán. 

Németh Szilárd az energiaárak elszabadulásával indokolta, miért nem tudják a jövőben fenntartani eddigi formájában a rezsicsökkentést, miközben a 24.hu azt írja, egy júliusi áramszámláról kiderül, hogy az áram ára az A1 kedvezményes díjkategóriában nettó 12,13 forintról 5,11 forintra csökkent, vagyis ennyiért adják a lakosságnak.

10 forinttal olcsóbban veszi az áramot az MVM, mint ahogyan adja

Fotó: 123RF.com

Csakhogy az MVM valójában közel 15 forintos kWh-kénti áron veszi az áramot, ebből pedig jelentős, 10 forint vesztesége keletkezik minden egyes kilowattóra áramon. A 24.hu cikke szerint nem kizárt, hogy ezt a veszteséget (amely a rendszerüzemeltetők garantált profitjára is visszavezethető) próbálják kompenzálni azzal, hogy augusztustól „lakossági piaci árat”, kilowattóránként bruttó 70,104 forintot fizettetnek az átlagfogyasztás felett, ami nettóban 55,20 forint/kWh. Miközben a lakossági egyetemes szolgáltatásban nettó 14,93 forint az áram beszerzési ára.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Az IMF hazaküldőjeként, a bankok megregulázójaként, az idegen-imperialista-globalista nemzetközi karvalytőke legnagyobb ellenségeként futó nemzetifideszes kormány által vezetett országban a legnagyobb magyar álcivil szervezet (CÖF) legnagyobb szponzora, az MVM Magyar Villamosművek Zrt. 30 milliárd forint keretösszegű, 15 éves lejáratú hitel felvételével bizonyítja, hogy nem leszünk gyarmat. Ez már döfi, nem? És van neki egy penetráns bája is. Hogy a hanyatló nyugat legnagyobb ellenségei, akik gazdaságilag a saját lábukon állnak és éjt nappallá téve védik a nemzeti szuverenitást, a luxemburgi székhelyű Európai Beruházási Bankkal kötnek 100 millió eurós hitelszerződést, vagyis adósítják el magukat az adót fizetőket 15 évre. Jó, azt most hagyjuk, hogy az MVM – amely főállásban 500 milliókkal támogatja a kormány szekerét toló, közpénzherdáló gittegyletet."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Én miért 29,60 Ft/kWh látok a villanyszámlámon?
Az A1 kedvezményes az a vár lakójára vonatkozik?
Eladott Ország
@rokker33: ma, 10:43 ☻ "Ameddig ők rendületlenül széthordták az országot, ameddig néhány ócskalelkű korrupt tolvaj megmilliárdosodott, a kéményen csodálkozó kisember éppen csak meg tudott élni a fizetéséből és a nyugdíjából. Ami persze rohadtul nincs rendben, de ennél is van durvább: ezeknek az embereknek Németh Szilárd, a főnöke és a Párt azt hazudta végig a választási kampányban, hogy a rezsi ára nem fog emelkedni egy fillérrel sem. Erre egyik napról a másikra hétszeresére emelték a gáz árát, duplájára a villany árát, és sok más álkérdéssel ellentétben elfelejtettek konzultálni róla a néppel. Ezek a tények, Németh Szilárd meg nyomja, mint süket a csengőt. Háborús válsághelyzetről, elszabadult inflációról, megszakadó ellátási láncokról, Európát sújtó BRUTÁLIS energiaválságról, a baloldalról és mindenféléről, aminek semmi köze ahhoz, hogy a fidesz a kampányban átverte a választókat. "
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2022/07/orbannemeth.jpg
Ez a fidess' politika!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/136719442_112079520784499_4594011546487044008_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=2BZWVibjI-8AX-Yynyq&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-0gEzPAO7r96wXsnmkHwZXHdZWDoI2ME7_o05-YR7Txw&oe=630936B3
jesz
ezek másolják az előzőek bolond igéreteit...ahogy Lendvai Ildikó nagysikerű mondását hallottuk:...lassan mondom, nem lesz gázáremelés..

Nos ezek is ezt teszik, csak szégyenérzet nélkül...
rokker33
@Eladott Ország: dehát ti szavaztatok meg negyedszer is ezt az állítólagos korrupt hazug tolvaj rendszert?? Akkor miért panaszkodsz? Gyurcsány jobb volt? Medgyessy jobb volt? Libatolvaj Bajnai jobb volt??? Egy és ugyanaz! Az ellenzék soha többé nem lesz kormányon! Már csak azt várom, hogy mikor jelenti be Orbán, hogy nincs szükség az ellenzékre mehetnek utcát sepregetni! Talán arra jók lesznek!
ómió
Na, ne má'! Miközben az infrastruktúrája meg maga a "mindörökké költségmentes"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.