Vádat emeltek egy nő ellen, aki tizenöt évig vett fel jogosulatlanul családi pótlékot, s ezzel több mint kétmillió forint kárt okozott a költségvetésnek – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nőt költségvetési csalás bűntettével vádolják.

A nő a gyermekével 2005-ben életvitelszerűen külföldre költözött, azonban ezt a tényt a vádirat szerint nem jelentette be, és egészen 2020-ig jogosulatlanul vette fel a gyermek után járó családi pótlékot. A vádlott ezzel 2,1 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A megyei kormányhivatal 2021-ben megszüntette a támogatás folyósítását, és a vádlottat a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére kötelezte, amit a nő – a büntetőeljárás alatt – meg is tett – közölte a csoportvezető ügyész.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Ilyenkor mindig Tiborc panaszának utolsó sorai jutnak az eszembe.Ez az asszony tizenöt éven keresztül több mint kétmillió forintot vett fel jogtalanul.Tizenöt év az 180 hónapot tesz ki, és így a kétmillió forintból havonta valamivel több mint 11 ezer forinttal károsította meg az államot, akinek az ellenőrzési rendszere úgy látszik valamiért nem működött hosszú időn keresztül, noha jól fizetett emberek készítették el ennek a rendszernek a működését.A nő, a cikk szerint az eljárásban visszafizette a jogosulatlanul felvett összeget.Azok akik nekünk sokkal több kárt okoztak indokolatlan és szakszerűtlen intézkedésükkel mennyit fizettek nekünk vissza életünk során?Egyáltalán megkérdezte az állam hogy miért történtek a szakszerűtlen , indokolatlan intézkedés, vagy csak elsunnyogták a felelősség kérdését?Azt gondolom hogy a legtöbb esetben ez utóbbi dolog történt.
kisfalud
@drrotf: Most "nagy az ijedelem", és lehet, hogy a Nemzethy Vejkó is visszafizeti a led lámpái után az adófizetők elherdált milliárdjait, ami olyan nyilvánvaló csalás volt, hogy meg sem próbálták lehívni az EU-s támogatást az ordító korrupció miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.