A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 32 milliós bírságot rótt ki a Fatbond fogyókúrás termék forgalmazójára és a vele együttműködő reklámügynökségre, mert téves besorolás szerint, megtévesztő állításokkal népszerűsítették a fogyasztószert – közölte a versenyhatóság hétfőn az MTI-vel.

Ezek a híres magyar színészek adták nevüket az átverős fogyasztószerhez
Fotó: Youtube

Kiemelték, a cégek orvostechnikai eszközökre irányadó ágazati szabályozás betartását célozták, miközben a termék gyógyászati segédeszköznek is minősült, amelynek a fogyasztók biztonságát szolgáló reklámozási előírásai nem teljesültek.

A hirdetések ezen felül megalapozatlan, megtévesztő állításokkal – például három világszabadalommal védett receptúra – próbálták elnyerni a vásárlók bizalmát. A cég egészségügyi szakember, ismert színész, fitnesz bajnok, illetve több mint 30 influenszer közreműködésével terjesztette a jogsértő hirdetéseket, miközben a jogszabályok gyógyászati segédeszköz esetében ezt tiltják. A versenyhatóság a termék népszerűsítését bevételi részesedésért végző reklámügynökség közvetlen felelősségét is megállapította – írják a közleményben.

De kik is adták ehhez a nevüket? A testepitek.hu feltúrta egy kicsit az internetet, és az alábbi ismert emberekbe botlott:

Gregor Bernadett, Kautzky Armand és dr. Bakanek György táplákozástudományi szakértő. 

A cikkben összegyűjtöttek pár videót is, ízelítőül itt az egyik Gregor Bernadett-tel:

A tájékoztatás szerint a forgalmazó SCB Trade Kft.-re 29 millió forint bírságot szabtak tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. A jogszerűtlen népszerűsítésben részt vevő reklámügynökséget, a Kék Padlizsán Kft-t 3 millió forintra bírságolták, 70 százalékos mérséklést alkalmazva, mivel a társaság az eljárásban együttműködött a hatósággal, vállalta a korrekciós vállalati megfelelési program bevezetését, elismerte a jogsértést, és lemondott a bírósági jogorvoslat lehetőségéről.

A gyógyszer-ágazati termékkategóriák között lehetnek átfedések, amelyeknél a forgalmazóknak minden érintett kategória szabályozását szigorúan be kell tartaniuk, bizonytalanság esetén pedig szakértők bevonása segíthet a kereskedés megkezdése előtt – hívta fel a figyelmet a GVH közleményében.

Forrás: MTI, testepitek.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
A termék neve jól olvasható a dobozon: FEDBOND

Ezzel szemben a firkász arra sem vette a fáradságot, hogy a képet, videót megnézze, ígx a félrehallott - és fejben tévesen értelmezett - FATBOND nevet írta le!
Igénytelen munka.
jesz
Gregornak is, Kautzkynak is az Isten pénze sem elég...Bakanek ráadásul szakértő is...(még)..
Baker
A színészeknek csak egy megbízás, em kell szakmailag meggyőződniük a termék .inőségéről és hatékonyságáról!
Bakaneket viszontszívesen megcsapnám.
Baker
A termék neve jól olvasható a dobozon: FEDBOND

Ezzel szemben a firkász arra sem vette a fáradságot, hogy a képet, videót megnézze, ígx a félrehallott - és fejben tévesen értelmezett - FATBOND nevet írta le!
Igénytelen munka.
Emmersson71
@nemkati: Ja..később láttam :)
De a legtöbb fotón - 9-ből 1 FATBOND - a FEDBOND olvasható! A kép bal felső sarkában is FEDBOND...a videóban is FEDBOND termékcsaládot mond Gregor Bernadett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.