Aki éves szinten 1729 köbméternél több földgázt fogyaszt lakossági felhasználóként, annak az ősz kétszeri drágulást hoz az átlagfogyasztás fölötti mennyiség utáni árakban.

A Portfolio.hu cikke szerint egy friss kormányzati közleményből az olvasható ki, hogy idén ősszel kétszer is drágulni fog a gáz ára Magyarországon.

Kétszer is drágulni fog ősszel a gáz a rezsicsökkentés módosítása miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap szerint a friss kormányzati közleményben az olvasható, hogy augusztus és december között nem az egységes 747 forint/köbméter lesz a gáz átlagfogyasztás feletti ára a lakossági felhasználóknak, hanem szeptember végéig 732,4 forint/köbméter, majd utána, októbertől december végéig  752,5 forint/köbméter árral kell számolni.

Ez azt jelenti, hogy az éves szinten 1729 köbméternél többet fogyasztók esetében júliusról augusztusra jön az első komoly áremelés (mivel az eddigi, elosztási területtől függően 99,95 – 104,65 forint/köbméter ár helyett 732,4 forinttal kell számolni), majd utána szeptemberről októberre egy kisebb mértékű újabb áremelés jön (732,4 forint/köbméterről 752,5 forint/köbméterre).

A cikk szerint a kormány a nagycsaládosok által kedvezményesen felhasználható gázmennyiséget is módosítja, mivel összevezetik a rezsicsökkentett gázmennyiség (1729 köbméter) és a nagycsaládosok kedvezményes gázmennyiség szabályait (3 gyerek esetén plusz 600 köbméter, minden további gyerek esetén további 300 köbméter)

A Portfolio.hu cikke végén kiemelte, hogy fontos tudni, a rezsicsökkentésról szóló kormányrendelet azt is rögzíti, hogy 

"a jövő év első hónapjaira érvényes "lakossági piaci árat" majd karácsony körül kell meghatároznia az Energiahivatalnak az addig kialakuló gázárak függvényében. Így tehát ha addig a téli gázválság miatt tovább emelkednének a tőzsdei gázárak, illetve a magyar állam gázbeszerzési költségei, akkor bizony elképzelhető, hogy a fent említett 752 forintnál is jóval magasabb árat szab majd meg az Energiahivatal az átlagfogyasztás feletti rész esetére."

Forrás: portfolio.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ne hívjuk mar rezsicsokkentesnek Európa legmagasabb gazarat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Gyurka80: Akkor te egy hazudos allat vagy, jo tanuloja O1G-nek.
Gyurka80
@Yoda69: Add meg az emiledet elküldöm az éves gáz és villanyszámlámat.
Pálinkás Pál
@division: nos, azt kell mondjam, / ritka dolog :) /..de igazad van...én kandallót akartam sokáig,,.
division
@Pálinkás Pál: Szerintem lassan nincs nagyon köztünk vita, amennyiben a vírusokba nem folyunk bele:-)
Lepényleső
...miközben megállapodás van az oroszokkal tizenöt év olcsó gázra,- az igazmondó keresztény kormány szerint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.