A Semmelweis Egyetem rektora úgy látja, bár az omikron és egyéb variánsok ősszel is terjedhetnek, a koronavírus-fertőzés azonban "szépen felsorakozik" majd a többi felső-légúti megbetegedés mellé. Azt is hozzátette, hogy visszaszorulóban a járvány, de a fertőzés veszélyes, a negyedik-ötödik oltást a veszélyeztetettek és idősek esetén kell megfontolni.

A koronavírus elleni két alapoltás, valamint a harmadik emlékeztető oltás mindenkinek javasolt a Semmelweis Egyetem rektora szerint. Merkely Béla a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, ezeket az oltásokat mindenkinek "meg kell szereznie" – olvasható az MTI hírében.

Merkely szerint csökken a koronavírusos betegek száma, de a három oltást mindenkinek meg kell szereznie

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél a negyedik generációs Da Vinci Xi robotsebészeti eszköz átadásán a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületében 2022. június 25-én. 

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Négy egyetem adatszolgáltatására hivatkozva ismertette, hogy ismét csökken a betegek száma, a Semmelweis Egyetemen csupán negyven koronavírus-fertőzöttet kezelnek, egyet intenzív osztályon. Visszaszorulóban a járvány, sikerült legyőzni a pandémiát, de a fertőzés veszélyes – figyelmeztetett.

Megjegyezte, hogy az omikron vagy egyéb variánsok terjedhetnek ősszel is, a koronavírus-fertőzés azonban majd "szépen felsorakozik" a többi felső légúti megbetegedés mellé. Már eddig is négy olyan koronavírust ismertek, amely közönséges náthát okozott. Ez lesz az ötödik olyan vírus, amely felső légúti megbetegedést tud okozni. A fertőzések száma azonban évről évre csökkenni fog, a probléma egyre inkább szezonális jellegűvé válik. Ilyesmi történt a 20. század elején a spanyolnátha esetében is – mondta Merkely Béla.

Három oltást mindenkinek meg kell szereznie, a negyedik-ötödik oltásban a veszélyeztetettek, az idősek esetében kell gondolkodni – jegyezte meg.

Magyarországon eddig a lakosság 64 százaléka kapott két, 40 százaléka pedig három adag vakcinát – közölte a rektor. Kijelentette, hogy azok nem érezhetik biztonságban magukat, akik nem kaptak oltást.

Merkely Béla szerint a magyarországi járványkezelés "teljesen rendben volt".

A rektor abban bízik, hogy a jövő járványainál képesek lesznek még az eddiginél is gyorsabban, hónapokon belül hatékony vakcinát fejleszteni, ez lesz a sikeres védekezés alapja.

A koronavírus ellen egyelőre nem létezik tökéletes gyógyszer, a leghatékonyabb továbbra is az oltás – jegyezte meg.

Merkely Béla a majomhimlő-fertőzésről is beszélt. Azt mondta, nyilván nőni fog az esetszám, ugyanakkor meglátása szerint nem alakul majd ki olyan globális járvány, mint a koronavírus miatt.

Forrás: mti.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: tolvajtól lopni nem bűn...fideszkormánytól főleg...
division
@DR PRÉDlKÁTOR: A te dolgod. Úgy néz ki tényleg évi egy oltás elég lesz majd mint az influenza esetében. Remélhetőleg eddig senkit nem fertőztél azért meg.
VASTAGBŐR
@Pálinkás Pál: Ha úgy van diplomája, a divisi gyereknek mint kupak kósa lalának 2 középfokú nyelvvizsgája a diplomával ..
vagy a sümegi érettségi bizi a járóbetegközponban ...
vagy egy plágium sztori esetleg ..
vagy egy sor egyéb, ami most nem jut eszembe ...

Egyik egy hamisítási botrány másik egy valótlanság állítása, harmadik meg az olyan sztorik az egyszerű szellemi termékek megkárosítása című fejezet lenne .. avagy lopás vagy szép szóval ahogy ők szokták ... határozatlan ideig kölcsönveszem a doktorimhoz.

Én múltkor erre rá sem kérdeztem nála ... de nem is lényeg.. látod nyomja az oltatlan Prédikátornak a "Remélhetőleg eddig senkit nem fertőztél azért meg. " dumát. Miközben aki belövette magát dizájner kábszival mivel ilyen szupi a protokol össze-vissza lézengve fertőzőképesen, mindenkit aki az útjába került. Elengedi a doktori környezetből .. mert biztos ragadt rá valami
VASTAGBŐR
Nem a múltheti, múlthavi oltakozási kedvből adódott a heti adat sem, vagy csak a tegnapi 14000 körüli napi fertőzött rizölt ...
ami megfelelt a 10-11 helyezésnek a 230 országból ( amiknek nem 9 milliós lakossága van 6 millával átoltva ) ... úgy hogy álltunk napközben 230-ból a 6. helyen is ..

Fele ilyen eredményeknél ment a sírás meg a para .. meg a lezárás .. jönnek az intravénás hernyós srácok megint ..
ahol megosztják még a hernyópiacot is ... "a nem jó" régi módi elölt vírus vs. (versus) modern vektor g*civel ..
dizájnerkábszi kategória ...

És csavarják le meg skippelik a pharmát .. semmi minőségi információ erről sem ... csak a favipiravir, mert ezt olvastuk interneten örülünk hogy le tudták fordítani azt az egyet akár ... még mindig sehol sem az ivermectin sem a többi drog .. de ha mellékhatás van .. egy-egy vállrándítás kíséri a történetet

sem a természetes immunitás, meg a gyógyfüvek mert azok "kuruzsló g*cik" mondják ezt a hernyó részlegen nyilatkozva
úgy hogy ki van takarva a technical-sheet nagyrésze az mRNS dizájnerkábszinak

Fauci offol a szinpadról, a bíróság.net-en meg olvasható a burla gyerek ... ezenkívül is még van még egykét "mivan g*ci"
vagy nincs ? Minden pöpec. Műxik gyerekek.
VASTAGBŐR
transzdermális utak sem xD, sem orális bővtések az optörzsben xD
Miért nem ültök napi egy covid19 végbélkúpba és derengtek el a végbélrák vs. szívizomgyulladás kockázatain

Nekem részemről egyik sem volt pálya, voltam már, elkaptam és kurva szar .. de lecsavarodtam annyi idő alatt mint akármelyik dizájner vagy nem dizájner kábszis kurzus alatt ( 4 napon belül )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok