A Semmelweis Egyetem rektora úgy látja, bár az omikron és egyéb variánsok ősszel is terjedhetnek, a koronavírus-fertőzés azonban "szépen felsorakozik" majd a többi felső-légúti megbetegedés mellé. Azt is hozzátette, hogy visszaszorulóban a járvány, de a fertőzés veszélyes, a negyedik-ötödik oltást a veszélyeztetettek és idősek esetén kell megfontolni.

A koronavírus elleni két alapoltás, valamint a harmadik emlékeztető oltás mindenkinek javasolt a Semmelweis Egyetem rektora szerint. Merkely Béla a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában azt mondta, ezeket az oltásokat mindenkinek "meg kell szereznie" – olvasható az MTI hírében.

Merkely szerint csökken a koronavírusos betegek száma, de a három oltást mindenkinek meg kell szereznie

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél a negyedik generációs Da Vinci Xi robotsebészeti eszköz átadásán a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületében 2022. június 25-én. 

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Négy egyetem adatszolgáltatására hivatkozva ismertette, hogy ismét csökken a betegek száma, a Semmelweis Egyetemen csupán negyven koronavírus-fertőzöttet kezelnek, egyet intenzív osztályon. Visszaszorulóban a járvány, sikerült legyőzni a pandémiát, de a fertőzés veszélyes – figyelmeztetett.

Megjegyezte, hogy az omikron vagy egyéb variánsok terjedhetnek ősszel is, a koronavírus-fertőzés azonban majd "szépen felsorakozik" a többi felső légúti megbetegedés mellé. Már eddig is négy olyan koronavírust ismertek, amely közönséges náthát okozott. Ez lesz az ötödik olyan vírus, amely felső légúti megbetegedést tud okozni. A fertőzések száma azonban évről évre csökkenni fog, a probléma egyre inkább szezonális jellegűvé válik. Ilyesmi történt a 20. század elején a spanyolnátha esetében is – mondta Merkely Béla.

Három oltást mindenkinek meg kell szereznie, a negyedik-ötödik oltásban a veszélyeztetettek, az idősek esetében kell gondolkodni – jegyezte meg.

Magyarországon eddig a lakosság 64 százaléka kapott két, 40 százaléka pedig három adag vakcinát – közölte a rektor. Kijelentette, hogy azok nem érezhetik biztonságban magukat, akik nem kaptak oltást.

Merkely Béla szerint a magyarországi járványkezelés "teljesen rendben volt".

A rektor abban bízik, hogy a jövő járványainál képesek lesznek még az eddiginél is gyorsabban, hónapokon belül hatékony vakcinát fejleszteni, ez lesz a sikeres védekezés alapja.

A koronavírus ellen egyelőre nem létezik tökéletes gyógyszer, a leghatékonyabb továbbra is az oltás – jegyezte meg.

Merkely Béla a majomhimlő-fertőzésről is beszélt. Azt mondta, nyilván nőni fog az esetszám, ugyanakkor meglátása szerint nem alakul majd ki olyan globális járvány, mint a koronavírus miatt.

Forrás: mti.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
..."Három oltást mindenkinek meg kell szereznie, a negyedik-ötödik oltásban a veszélyeztetettek, az idősek esetében kell gondolkodni"...

Merkely-Elvis él Bélának illene tudni, hogy csak négy oltás van engedélyezve.
tothjani
Tényleg, hallhatnánk valamit a komanyinfo.hu-n megigért és 2020 októberében már tömegtermelő(??) Magyar vakcina gyárról amire akkor 5 milliárdot kapott valaki??
anyuci
Mi az, hogy "meg kell szerezni" - rohadt nagyot téved. Aki eddig nem oltatott, az NEM IS FOG !!! A másik nagy oltásőrült a Falus már nem riogat, egy szép reggelen egyszerúen nem ébredt föl, pedig nem volt beteg se, koronás se, az oltás után tízezrek így jártak ! A kovid sokkal kevesebb embert vitt el, mint az oltásuk, ami mellesleg nem is védett se fertőzéstől, se haláltól !
Tunes1106
kettőt túéltem oltás nélkül, ez a pár évet már kibírom nélküle!
VASTAGBŐR
Jó részvételt gyerekek ... >>>>>>>>>>> youtu.be/vpX6siBWi3o

@division : ide is gyere lődd magad haver ez itt a neked való béla papi szeret téged
Részt vegyél a járványban és fenntartsad a járványt ...
VASTAGBŐR
Lődd magad béla bá !! Szurkolok hogy megdöntsd a falus fecót ... bírod papi a bűvös ötöst is ..
Nem vagyok ellene .. nem vagyok ellenes ..
Baker
Kéne már egy valagrend ennek a kockafejű tudornak!
division
Idesereglett az oltásellenes "tudós tömeg"? Vajon hány név takar egy embert?
nejlontacskó
Oltások felvétele ide, vagy oda.
Aki felveszi az felveszi, aki nem az nem.
Aztán majd elválik, hogy kinek volt igaza!
Ennyire egyszerű a képlet.
Ami engem konkrétan zavar, az Orbán Viktor magyarokért való aggódásának, teljes hiánya!
A demokratikusan lezajlott választás előtti és alatti aggodalmában még, a pekingi döglött kutya vizeletmintáját is, megitatta volna, az őrá áhítattal néző nyugdíjasokkal, csak érezzék a törődést!
Érezték, és szavaztak is, most meg, pont le vannak szarva.
De nyugi, nincsenek ők elfeledve, három év múlva, ismét reájuk tekint minden magyarok védelmezője, a felcsútról felkapaszkodott varacskos disznó, csak ki kell várni...
Pálinkás Pál
ez egy utolsó tetű lett...szerintem több öreget beszélt ki tudja mit okozó oltásra, mint amennyi haszna van...így lesz egy ikonból trágyadomb...
Gazella
Vakcina ölt meg embereket nem pedig a vírus! Rengeteg embernek lett a vakcinától mellékhatásos betegsége!
division
@Gazella: Bizonyíték? Téged le kellene már csukni minimum ezekért a kijelentéseidért.
division
@Pálinkás Pál: Aki nem képes felfogni egy járvány súlyát, azt sajnos muszáj rábeszélni, de legalábbis próbálni hatni rá, főleg ha idős és még beteg is.
Tunes1106
@division: uncutnews.ch/sicher-und-wirksam-hier-ist-die-liste-der-laender-die-ueber-covid-impfschaeden-berichten/ Biztonságos és hatékony: itt található azoknak az országoknak a listája, amelyek beszámoltak a Covid-oltás ártalmáról
Tunes1106
@division:Hogy ne csak propagandát nézz. Te is tudod vállalkozóként hogy a pénz nagy úr! www.thegatewaypundit.com/2022/08/wayne-root-finally-one-honest-doctor-comes-forward-report-alleged-death-injuries-covid-vaccine/ Végül egy őszinte orvos jelentkezik, hogy beszámoljon a Covid-oltás állítólagos haláláról és sérüléseiről
Tunes1106
@division: Több oldalról raktam fel hogy ne vádolj egysíkúsággal. Nem vagyok oltás ellenes de nem is erőltetem! unser-mitteleuropa.com/update-v-14-08-die-neue-corona-impfnormalitaet-deutschland-fussballspieler-faellt-minuten-nach-fuehrungstor-im-kreispokalspiel-um-tod-nach-herzinfakt/ frissítés innen 08/14 - Az "új Corona-oltásnormalitás" - Németország: futballista percekkel a nyitógól után elesett a kerületi kupameccsen - szívinfarktus utáni halál
Tunes1106
Amerikai barátom elköltözött New Yorkból Floridába mert a feleségét kötelezöen oltani akarták. Egészségügy most kapott 23 ezer dollárt azért mert nem engedte magát oltani és elvesztette a munkahelyét. Még pereskednie sem kellett!
Pálinkás Pál
@division: rábeszélte őket a proszektúrára...
division
@Tunes1106: Ezek számomra nem komoly oldalak, legalábbis nem olyanok, amelyekkel érdemben foglalkoznék. Focista meg nem először hal meg pályán, emlékezz csak vissza néhányra. Nyilván rá kell fogni az oltásra, ez a legegyszerűbb. Én jobban hiszek az ehhez értőknek, főleg hogy a családban is van két tudós.
Logogrif
Professzorka ! Tanulni, tanulni ez kimaradt az életéből...
Emmersson71
Merkely szerint csökken, tehát növekszik!
Pálinkás Pál
@division: már mondtam ,családodban nincs tudós, csak tudálékos...ha valóban meggyőződéses covidióták..,lelkiismeret furdalás nélkül elvenném a diplomájukat../ már ha van nekik.../
Havanagi
Merkelynek hiányzik az újabb bevétel a magáncégeiben.Ez is egy piszok parazita csicska.Rábeszélik az embereket az oltásra,majd kétes rendeletekkel,mint a kutyát eltemetik.Nincs boncolás!!!Csak földelés!Halál oka: szívelégtelenség. És itt jön be az egyház:gyónd meg bűneidet,Jézus mindent megbocsát.Folyamatosan tisztára mossák őket a papok.Geci is ezért önti a pénzünket az egyházakba,neki nagyon sok bűnt kell megbocsájtani.Az sokba kerül.
division
@Pálinkás Pál: Még szerencse, hogy nem az olyan sötét idióták adják a diplomákat mint amilyen te is vagy. Ahhoz tanult embernek kell lenni, ami rád igazán nem jellemző.
Tunes1106
@division: De legalább kultúráltan tudunk értekezni. Nem esünk egymásnak, még ha külön véleményt alkotunk is.
division
@Tunes1106: Így van. Ez azonban nem mondható el mindenkiről, lásd fentebb a szokásost...
Pálinkás Pál
@division: ne dumálj...a családodban,ha van egyáltalán diplomás,biztos libáért vette!
division
@Pálinkás Pál: Neked még akkor sem adnának, mert egy liba értelmi szintje magasabb a tiednél.
Pálinkás Pál
@division: kisbarátom,nekem nem hiányzik...így is jól élek, magasról szarok a mostani, diplomásnak nevezett hordára, mert lássuk be,a magyar oktatás a béka segge alá sűllyedt..
division
@Pálinkás Pál: Egy szóval nem mondtam, hogy tanultság és műveltség, diploma hiányában nem lehet jól élni, sőt...Nap mint nap bizonyítod te is, na meg ott van Mészáros gázszerelő, és lehetne még sorolni. Amúgy a tanult emberek régen sem kerestek jobban (tisztelet a kivételeknek persze), mint a sok csaló vállalkozó (ugye most ezt nem ütöm be a gépbe, most innen hozom számla nélkül az árut), nem sorolom tovább.
Pálinkás Pál
@division: nem is kell...ebben az országban a becsületes vállalkozó szimplán hülye!...aki ezt a koszos kormányt átveri, jól teszi...már mondtam neked ,az IQ-m 110 feletti...rossz helyre címezted a makogásod...
division
@Pálinkás Pál: Aki becsületesen él jól az inkább nagyon is okos, tanult ember. Te a csalókat méltatód ha jól veszem ki a szavaidból, ami nem magas IQ - ra vall, hanem szegénységi bizonyítványra. Ez a mentalitás egyébként már a Fidesz előtt is jelen volt a magyar embereknél, persze aki így élt és nyugdíjas most sír. Ja kérem, nem minimálbérből kellett volna élni "hivatalosan"...
Pálinkás Pál
@division: hallottál engem sírni-...?...én baromi jól érzem így magam...és igen direkt becsülöm azt aki átbacca ezt a tolvaj fidesz csürhét...
division
@Pálinkás Pál: A Fidesz előtt is azokat becsülted, akik csaltak meg loptak? Ne haragudj, de ez szánalmas akkor, és azt is jelenti egyben, hogy te sem boldogultál volna ezek szerint másként. Nagyon rossz a felfogásod, bár inkább csak hasonló a legtöbb emberéhez, miszerint inkább csaljunk mint tisztességgel dolgozzunk.
Havanagi
Hogyne ,köcsög! Hány magánklinikád is van???
Pálinkás Pál
@division: tisztességes munkát az várhat el, aki önmaga is az...ez nem a mi kormányunk...ezekért egy csepp könnyet nem ejtenék akkor sem, ha nyilvánosan fellógatnák őket...inkábbbb pezsgőt bontanék...
DR PRÉDlKÁTOR
Én oltatlan voltam-vagyok-leszek. Az én adagjaimat add a családodnak!
division
@Pálinkás Pál: Rossz felfogás. Lopjon mindenki akkor? Látom már munka terén sem értünk egyet, ez már gond.
Pálinkás Pál
@division: tolvajtól lopni nem bűn...fideszkormánytól főleg...
division
@DR PRÉDlKÁTOR: A te dolgod. Úgy néz ki tényleg évi egy oltás elég lesz majd mint az influenza esetében. Remélhetőleg eddig senkit nem fertőztél azért meg.
VASTAGBŐR
@Pálinkás Pál: Ha úgy van diplomája, a divisi gyereknek mint kupak kósa lalának 2 középfokú nyelvvizsgája a diplomával ..
vagy a sümegi érettségi bizi a járóbetegközponban ...
vagy egy plágium sztori esetleg ..
vagy egy sor egyéb, ami most nem jut eszembe ...

Egyik egy hamisítási botrány másik egy valótlanság állítása, harmadik meg az olyan sztorik az egyszerű szellemi termékek megkárosítása című fejezet lenne .. avagy lopás vagy szép szóval ahogy ők szokták ... határozatlan ideig kölcsönveszem a doktorimhoz.

Én múltkor erre rá sem kérdeztem nála ... de nem is lényeg.. látod nyomja az oltatlan Prédikátornak a "Remélhetőleg eddig senkit nem fertőztél azért meg. " dumát. Miközben aki belövette magát dizájner kábszival mivel ilyen szupi a protokol össze-vissza lézengve fertőzőképesen, mindenkit aki az útjába került. Elengedi a doktori környezetből .. mert biztos ragadt rá valami
VASTAGBŐR
Nem a múltheti, múlthavi oltakozási kedvből adódott a heti adat sem, vagy csak a tegnapi 14000 körüli napi fertőzött rizölt ...
ami megfelelt a 10-11 helyezésnek a 230 országból ( amiknek nem 9 milliós lakossága van 6 millával átoltva ) ... úgy hogy álltunk napközben 230-ból a 6. helyen is ..

Fele ilyen eredményeknél ment a sírás meg a para .. meg a lezárás .. jönnek az intravénás hernyós srácok megint ..
ahol megosztják még a hernyópiacot is ... "a nem jó" régi módi elölt vírus vs. (versus) modern vektor g*civel ..
dizájnerkábszi kategória ...

És csavarják le meg skippelik a pharmát .. semmi minőségi információ erről sem ... csak a favipiravir, mert ezt olvastuk interneten örülünk hogy le tudták fordítani azt az egyet akár ... még mindig sehol sem az ivermectin sem a többi drog .. de ha mellékhatás van .. egy-egy vállrándítás kíséri a történetet

sem a természetes immunitás, meg a gyógyfüvek mert azok "kuruzsló g*cik" mondják ezt a hernyó részlegen nyilatkozva
úgy hogy ki van takarva a technical-sheet nagyrésze az mRNS dizájnerkábszinak

Fauci offol a szinpadról, a bíróság.net-en meg olvasható a burla gyerek ... ezenkívül is még van még egykét "mivan g*ci"
vagy nincs ? Minden pöpec. Műxik gyerekek.
VASTAGBŐR
transzdermális utak sem xD, sem orális bővtések az optörzsben xD
Miért nem ültök napi egy covid19 végbélkúpba és derengtek el a végbélrák vs. szívizomgyulladás kockázatain

Nekem részemről egyik sem volt pálya, voltam már, elkaptam és kurva szar .. de lecsavarodtam annyi idő alatt mint akármelyik dizájner vagy nem dizájner kábszis kurzus alatt ( 4 napon belül )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.