A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a VG érdeklődésére elárulta, 4326 egyéni vállalkozó adta be a szükséges adatlapot annak érdekében, hogy az új kata alá tartozhasson szeptember 1-jétől.

Hatalmas gyomrost adott magának a Fidesz: se pénz, se munkaerő – A katások egy százaléka sem jelezte a maradási szándékát
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eddig a kisadózó vállalkozások tételes adója alá tartozók augusztus 1. és szeptember 25. között nyújthatják be nyilatkozataikat, az új kata-alanyiság szeptember 1-jétől jön létre. A NAV arra is felhívta a figyelmet, hogy a tevékenységét év közben kezdő egyéni vállalkozó az új kata választását a webes ügysegéden keresztül jelentheti be, a már működő egyéni vállalkozó a 22T101E jelű adatlapon jelezheti a választását.

A kata átalakítása után a kiesettek átkerülnek valamelyik másik adónem alá, ami magasabb összadóztatást, azaz nagyobb költségvetési bevételt eredményezhet, ám bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a korábbi katás bevételt nem vallják be, a pluszadminisztráció és az adóteher miatt átcsatornázódnak a feketegazdaságba

– jelentette ki Gyányi Tamás a VG-nek.

A változtatással kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, nem bír el az ország 450 ezer katást, a mostani háborús körülmények között egyszerűen nem fér bele.

Ám még becslésekbe sem lehet bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy miként befolyásolja a központi költségvetés adóbevételeit a változtatás, ám az szinte biztos, hogy a katához képest nő az érintettek adóterhe, igaz, 4-5 millió forintig valószínűleg nem jelentősen.

Túrázni mennél? Mutatunk egy remek túrát. Nem lesz megerőltető, és olyan panorámát láthatsz amit sehol máshol! Nézz bele most a videóba!

Forrás: VG.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
Inkább úgy fogalmaznék: Nem bír el az ország ekkora fideSS-kondát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
T-Boly
@Málna: Na Málna ! Hányszor élveztél el a tűzijáték alatt?
Csak mert érdekelne.
T-Boly
@ómió: mi van te hígfolyós ződtakony ? bezárt az Erzsébet tábor?
megint potyáztál az adófizetők pénzén a sok apás porontyaiddal?
az asszonyt megint felcsinálta valaki?
Eladott Orszáq
Nem gyomrost kellett volna adni, hanem kötelet! Ez a nyakkendő jó lesz?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/132946487_109465697712548_3110787270952953814_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=VcTelJrvWKsAX8O_FCF&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8szMTUhNcweIBU1Zcge7ustR7sGcaJqb-bldGqcvMidA&oe=63310302
ómió
@T-Boly: Mi van veled, bolsiék gyagyása! Képtelenek téged kigyógyítani ott az elmeosztályon? Ráadásul még a bolsi latrinában is ilyen kétségbeesetten fuldoklasz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.