Minden harmadik munkavállalónak több mint hat hónapra van szüksége, mire komfortosan tud mozogni az új pozíciójában, többek közt ez derült ki a BonsaiX magyar onboarding szokásokról készített online kutatásából. A megkérdezettek több mint fele érzi úgy, hogy egy tudásbázis segítené a mindennapi munkáját. A felmérés arra is rámutatott, 70 százalékban a feletteseken és munkatársakon múlik a beilleszkedés sikere.

Feltöltő: Letenye Média
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Nehéz erről általánosságban írni, hiszen a fejüktől büdösödnek azok a cégek, ahol ugyan még a potentátok ki tudják termeltetni a saját kiemelt jövedelmüket de az alant lévőknek méltó bérre, megbecsülésre már nem futja. Általában azzal kezdődik, hogy minden külcsín ellenére bizonyos határon alul semmibe veszik az emberek munkáját, elfelejtik őket ellátni az adott munkahelyre jellemző információval mert onnan fentről úgy látszik, hogy a munkájukat egy hülye is meg tudja csinálni és bőven marad szabadidejük. Felvesznek havert, rokont, ágyast, stb. és az a fixa ideájuk, hogy az igazi értékes ember az nyüzsög össze vissza a munka látszatát keltve, de a főtevékenységet szakszerűen elvégző szakemberek értéktelenek és mindenféle kreált, szervezetlenül kiosztott, felesleges feladatokkal le kell őket foglalni. Nem valami nagy érzés amikor a munkavállalónak már nem jut ideje a munkaszerződésében szereplő munkát végezni de azért azt is számon kérik tőle. Az "ügyesebbek" kapkodós silány munkavégzéssel és az illetékesnek való mély benyalással megoldják de a többiek előbb-utóbb megelégelik a helyzetet és lelépnek. A vezetők pedig szembe találják magukat a problémákkal és telesírják a világot, hogy munkaerőhiány van, nem lehet találni lelkiismeretes szakembert. Az nem szokott feltűnni, hogy ők maguk üldözték el őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.