Ez nettó kétmillió.

Az Áder János volt köztársasági elnök által alapított Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál Lázár János ugyan nem vesz fel díjazást, helyettese, Csepreghy Nándor viszont bruttó hárommillió forint körüli összegért viszi az operatív ügyeket, miközben államtitkárként is kétmilliót keres – számolt be a brutális összegekről a 24.hu.

Bruttó 3 millió forintot keres Áder János környezetvédő alapítványánál Lázár János helyettese

Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt a meghallgatásán, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén 2022. május 19-én. Mellette Csepreghy Nándor (b). Fotó: MTI/Kovács Attila

Csepreghy a 24.hu kérdésére elmondta, hogy nettó kétmillió forintot vesz fel az alapítványtól, ami hozzávetőleg bruttó 3 millió forintnak felel meg.

Ez kiemelkedő díjazásnak számít még a vagyonkezelő alapítványok mércéjével is, mert a nem teljes embert kívánó munkájukért jellemzően bruttó 1–1,5 millió forint közötti összeget kapnak a kurátorok.

Korábban én voltam az alapítvány igazgatója, most kuratóriumi tagként viszem az operatív ügyeket: én gyakorlom az ott dolgozó munkatársak feletti munkáltatói jogokat, több mint tízmilliárd forintnyi vagyonért felelek. Államtitkári kinevezésem óta összeférhetetlenségi okokból nem lehetek igazgató, de kuratóriumi tag igen, és delegálás révén lényegében továbbra is ellátom az igazgatói feladatokat

– magyarázta a 24.hu-nak Csepreghy. 

Forrás: 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Büdös román idejött és felszopta magát a polcra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
"én gyakorlom az ott dolgozó munkatársak feletti munkáltatói jogokat"

Lefordítom: én fogom kirúgni, akinek nem tetszik a pofája...
Sámannus
Akinek nincs pémze az annyit is ér. Tehát minden szarjankót kitömünk, hogy annyit is érjen. Csak tesókáim ezt azt is jelenti, hogy többet egészen biztos hogy nem ér, mert aki másért is értékes azt a ganyéj rendszer leszarja.
telegdilaci
@icegygenabro:összenő ami össze tartozik mindegyik gazember védi a másikat!
telegdilaci
Lézer Jani sem engedi a Táska hordozójának a kezét mind ketten vissza kerültek a Polcra!
ómió
De, akkor, hol van ez még Parizer efftárs 6 millájától!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.