Magyarország belügyeibe való beavatkozásnak tartja az Európai Bizottság által "kikényszerített" törvényeket a Mi Hazánk Mozgalom, ezért képviselőik tartózkodnak az országgyűlési döntéshozatalkor – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, parlamenti képviselője.

Közlése szerint azért nem szavaznak nemmel, hogy hozzájusson az ország "az engedmények nélküli, jogosan járó forrásokhoz".

Az Európai Bizottság és a kormány között folyó politikai játszma két hiteltelen szereplő látszatvitája, amelynek semmi köze valójában a jogállamisághoz és a korrupcióhoz – értékelt Dúró Dóra, hozzátéve: az uniós szervek hallgattak 2006-ban, amikor a magyar rendőrség tömeges jogsértéseket követett el az utcákon, jelenleg is kettős mércét alkalmaznak Ukrajnával szemben, figyelmen kívül hagyva a kisebbségi jogok ottani sérülését.

Példaként említette azt a lettországi törvényt is, amely lényegében betiltotta az orosz nyelvű iskolai oktatást; szerintük ez elfogadhatatlan kollektív megbélyegzés.

Dúró Dóra szerint a magyar kormány és a miniszterelnök is "hiteltelen szereplő ebben a vitában", mivel gumiszabályokat tartalmaznak a most elfogadni kívánt törvények, így nem alkalmasak a korrupció visszaszorítására. Ráadásul szerinte félő, hogy "pártkáderekkel vagy strómanokkal" töltik fel a frissen felállítandó intézményeket.

Brüsszeltől függetlenül, a magyar emberek érdekében kellene felállítani egy korrupcióellenes ügyészséget, amelybe nem elsősorban állami szereplők, hanem minden párt küldhetne tagot

– mondta a Mi Hazánk politikusa, azt is szorgalmazva, hogy készüljön "valós mérleg" Magyarország európai uniós tagságáról.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polgarb
Na még egy idióta aki ott van ahol nem kellene lennie! Persze,hogy azt ugatja amit orbán és az agyatlan barmok hallani szeretnének!
Havanagi
Ez igen! Te meg mibe avatkozol be?A családok legintimebb belügyeibe! Takarodj Horthy mellé!!!
NKF
Igata van a Mi hazánk mozgalomnak! Teljes mértékben!
A komcsi genyók meg kapják be!
polgarb
Na még egy idióta aki ott van ahol nem kellene lennie! Persze,hogy azt ugatja amit orbán és az agyatlan barmok hallani szeretnének!
ómió
Ennyi év kellett, hogy észrevegyétek!?
csak úgy....
ez a banda is a hüle,becsapható buta magyarok pártja a símulékony torockaival az élen..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.