És ami az uniós forrásokkal történik, „az olyan nyílt önkény, amit csak útonállásnak” lehet nevezni.

Kövér László bicskanyitogató megjegyzése: „A tanárok bérét ma is emeljük, és a jövőben is emelni fogjuk”MTI/Szigetváry Zsolt

Kövér László a Hetek című újság pénteki számában megjelenő interjúban azt mondta, hogy még mindig több előnye van Magyarország számára az uniós tagságának, mint hátránya, de az arányok jelentősen romlottak.

Az MTI szemléje szerint az előnyök közé sorolta, hogy Magyarország az elmúlt öt évben folytatta a felzárkózást az Európai Unió teljesítményének az átlagához. Közben a politikai helyzet jelentősen romlott. Kövér értékelése szerint brutális erőpolitika zajlik Magyarországgal szemben,

rögeszméket, ideológiai dogmákat akarnak ránk kényszeríteni, aminek ha nem állnánk ellen, nagyon súlyos társadalmi következményei lennének.

Ami az uniós pénzekkel zajlik, „az olyan nyílt önkény, hogy csak útonállásnak” lehet nevezni –fűzte hozzá. Megítélése szerint, minimum 50 százalék esély van arra, hogy legalább a lengyel választásokig a Magyarországnak járó pénzeket is vissza fogják tartani.

Szerinte az egyszerű európai választópolgár ebből annyit érzékel, hogy állandó probléma van a lengyel és a magyar kormánnyal.

Konkrétan uszítás zajlik a jobboldali európai kormányok ellen az európai közvéleményben

– fogalmazott a házelnök.

Az Országgyűlés elnöke a felvetésre: nem abszurd-e, hogy a magyar tanárok fizetésemelése a Brüsszel és a magyar kormány közötti az alku függvénye lett, úgy reagált, a tanári fizetésemelés nem függvénye a megállapodásnak.

A tanárok bérét ma is emeljük, és a jövőben is emelni fogjuk. Ha megkapjuk Brüsszeltől a pénzünket, akkor gyorsabban, ha nem, akkor lassabban

– fogalmazott a politikus.

Kérdezték arról is, hogy egy olyan politikusnak, akinek fontos a nemzeti szuverenitás, nem az ukránokat kellene-e támogatnia a birodalomépítő oroszokkal szemben. Kövér László felvetette: mi van akkor, ha a birodalomépítési politika valójában nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak? Ennek legalább akkora relevanciája van, ki-ki döntse el, hogy melyik olvasat szimpatikusabb neki – fűzte hozzá.

Emlékeztetett: a háborút Oroszország indította. Ezzel együtt Oroszországnak vannak legitim biztonsági igényei, amelyeket óriási hiba figyelmen kívül hagyni, miközben Oroszország a legerősebb nukleáris hatalom az Egyesült Államok mellett.

Forrás: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ezt a a szemetet mielöbb el kell takaritani mocskos kommunista alja... ez ugat???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Pegero: Ha ez téged boldoggá tesz, akkor legalább röhögjünk egy jót ezen a tragikomédián:))
Peller Anikó
@Istenakinincsen: A szúnyogot az teszi boldoggá ha szívja a véredet.
Peller Anikó
"A tanárok bérét ma is elemeljük, és a jövőben is elemelni foglyuk”

A tíktekét is elemeljük mi, az ötödik elem: a Bor. Búza. Békasegg.
Galway
Ídesanyja szoknyája szélét emelgesse ez a vén megnácisult komcsi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.