A békéscsabai Fidesz alapszervezet az elmúlt héten csütörtökön tartotta legutóbbi ülését. Ez önmagában nem volna hír, ám az már annál inkább, hogy a 7 fős elnökségből öten lemondtak. Sajtóinformációk szerint az öt távozó elnökségi tag ilyen módon kívánt tiltakozni Vantara Gyula, a megyei jogú város polgármesterének vezetési stílusa ellen. A Hír6.hu értesülései szerint a távozók úgy érezték, nem vonták be őket a politikai döntéshozatali folyamatokba, szerepük formálissá vált az elnökségben. Ilyen feltételek mellett azonban ők nem kívántak dolgozni.

Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Ha 7 fős elnökségből öten lemondanak, miért nem fordítva csinálták? Miért nem ők maradtak? Vagy ez csak matematikailag van így? Ezen még gondolkodnom kell :)
tsabeeka
hehe :) ott "rontod" el, hogy demokratikusan gondolkodsz :)
nanena
@vukkocska: Polgármestert nem a képviselők választják, így le sem válthatják. Van sok olyan helység, ahol a polgármester más színekben szerepel mint a képviselőtestület. Ha nem értenek egyet, akkor a képviselőtestület lemond, vagy lehetetlenné teszi a polgármester munkáját. Normálisabb helyeken ebben a helyzetben kompromisszumokat köt a két fél. Persze ez lehet elvtelen is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.