A forint a péntek esti tőzsdezárási szintekhez képest hétfő reggelre gyengült a főbb devizákkal szemben. A forint a múlt hétfői kezdési szinthez képest 0,6 százalékot gyengült az euróval szemben.

Gyengült a forint hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a péntek esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben – olvasható az MTI hírében.

425 forint közelében nyitott az euró hétfő reggel

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az eurót hétfőn reggel hét órakor 424,94 forinton jegyezték a péntek este hét órai 424,61 forint után. A dollár jegyzése 436,15 forinton állt 434,89 forint után, a svájci franké pedig 438,74 forintra ment fel 437,78 forintról.

Hétfő reggeli jegyzésén a forint 0,6 százalékkal áll gyengébben a múlt heti kezdéshez képest az euróval, 1,1 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,4 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Akkor az a 4.5% emelés mire kézbe kerül a 2% lesz!
drrotf
A tőzsde biztos érzékelte, hogy a deviza tartalékok csökkenése miatt más médiákban megjelent hírek szerint Magyarország Pakisztán szintjére "emelkedett"!Hát végre előre megyünk !Ugye Orbán et.?
kereső
@drrotf: És bizonyára azt is érzékeli, hogy a külkereskedelmi mérlegünk- hála a nagyon "erős" lábakon álló forintnak- hatalmas deficitet produkált, amelynek következtében nem csak a költségvetési hiány, hanem az államadósság is nő. Ezzel párhuzamosan nő az infláció, annak ellenére, hogy a kereslet csökken/szükül, mert elfogyott a tavaszi osztogatott pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.