Több új intézkedést is bejelentett péntek reggel Virág Barnabás MNB-alelnök. A jegybank a jövőben közvetlenül biztosítja az energiaszámla kiegyenlítéséhez szükséges deviza nagy részlt, illetve új egynapos betéti tenderek jönnek jelentősen megemelt kamattal. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Az egynapos gyorstender árazását a devizaswap tendereknek is le kell követnie. A kamatfolyosó felső széle érdemben megemelkedik 25%-ra, a kamatfolyosó teljesen kinyílik felfelé. A rövid hozamok emelésére az MNB célzott, átmeneti eszközt vezet be, egy egynapos gyorstendert írunk ki, aminek a kamata 18%, ezzel párhuzamosan folytatódnak az egynapos swaptenderek, ahol a kamatozás 17% lesz. Ezeket mindaddig alkalmazzuk, amíg szükséges, illetve nem látjuk a pénzpiaci helyzet stabilizálódását. Reményei Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ennyit az MNB szava hihetosegerol. Mult heten eltolcsi a sasszem bejelentette, nem lesz tobb kamatemeles, amikor 13%-ra emeletek a kamatot. Erre 17-18%-ra emelik.
Kivancsi vagyok ez meddig lesz eleg, de teny hogy 420-ra vissztolta az Eurot. Szerintem jovo szerdan, ujra 430 folott leszunk, es akkor johet a 20%-os kamat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.