Európai csúcstartó a magyar infláció és az elemzők igazából nem tudják megmondani, hogy pontosan miért. Egy friss kutatás szerint egyenesen abnormális ez a fajta pénzromlás a kontinensen: a történelem során ugyanis minden pandémiát erőteljes dezinflációs nyomás követett, ami hosszú éveken át hűtötte az árakat. Most mégis éppen az ellenkezője történik. Idén júniusban már 5,3%-os éves inflációt jelentett a KSH, amire többen is felkapták a fejüket. Rég volt ilyen drágulás itthon, de a jelenség nem pusztán emiatt furcsa. A pénzromlás egy nehezen kifürkészhető jelenség, még ha van is több összefüggés, amit megértettünk már vele kapcsolatban. Ami most különösen megnehezíti az elemzők és a jegybankárok dolgát, hogy furcsa időket élünk. A koronavírus felforgatta a gazdaságot, a rá adott gazdaságpolitikai válasz pedig még egyet csavart a dolgon. A PANDÉMIA IDEJÉN BEZÁRT ÜZLETEK, AZ ELMARADT VÁSÁRLÁSOK, MEG AZ EGYÉBKÉNT IS NÖVEKVŐ ÓVATOSSÁG MIND A GAZDASÁGI AKTIVITÁS ÉS A DRÁGULÁS ELLEN...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Szerintem meg ez a normális 10 év eszement gazdaságpolitika után. Most fizetjük meg az arat a fideSSes urizálásnak es dőzsölésnek. Ezen az se segítene ha eltolcsi 10%-ra emelne a banki alap kamatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.