Úgy látszik, Kovács András nem félti a bőrét.

Az utolsó szó jogán felnyomta a fideszes forrását az Origo újságírójaMTI/Soós Lajos

Rágalmazás miatt jogerősen elítélte és megrovásban részesítette a bíróság Kovács Andrást, az Origo munkatársát – adta hírül a szeretlekmagyarorszag.hu a 444.hu információi alapján.

Mint ismert, Czeglédy Csabát 2017. június 14-én vette őrizetbe a NAV Csongrád megyei igazgatóság költségvetési csalás gyanúja miatt. Az ügyvéd akkor az MSZP színeiben politizált, így a Fidesz igyekezett mindent megtenni, hogy feltételezett adócsalási bűntettei miatt elítéljék. A kormánypárt segítségére volt a kezében lévő médiahálózat is, élén az Origóval és annak újságírójával, Kovács Andrással.

Kovács egyik írása Czeglédyről 2017. augusztus 21-én jelent meg „Újabb piszkos dolgok derültek ki Gyurcsány és Botka ügyvédjéről” címmel.

Az írás szerint Czeglédy a Humán Operátor Zrt. vezetőjeként úgy próbált piaci előnyt szerezni magának, hogy iskolaszövetkezeti diákok neve alatt valójában szüleiket foglalkoztatta. Az írás szerint az ügynek ezernél is több károsultja volt, 100 milliós nagyságrendű követeléssel.

Czeglédy 2017 őszén sajtópert, személyiségi jogi pert kezdeményezett Kovács ellen és feljelentette őt rágalmazás miatt is.

2020. július 7-én a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság kimondta Kovács bűnösségét rágalmazás vétsége miatt, megrovásban részesítette, és kötelezte őt a bűnügyi költség és az illetékként felmerült 10 ezer forintos költség megfizetésére. Ez később jogerőre is emelkedett.

Kovács András elismerte, hogy a cikket ő írta, de bűnösségét tagadta. A bíróság ítéletében többek között azt kifogásolta, hogy Kovács egyetlen forrás alapján dolgozott, akinek tényállításait meg sem próbálta igazolni.

Az utolsó szó jogán Kovács András felfedte forrását a cikkhez: elmondta, hogy dr. Fiák István ügyvédtől származtak információi.

Fiákot a bíróság korábban már meghallgatta. Ő egyébként Kósa Lajos fideszes képviselő ügyvédje, többek között a rejtélyes és gyanús "csengeri örökösnővel" is szóba hozták a nevét.

Kovácsnak egyébként 2021. március 15-én Orbán Viktor felterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adományozta.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Ma az atv-ben mencertompika azzal érvelt,hogy a szankciók miatt az oroszok az olajon milliárdókat nyertek!Azt nem említette,hogy a geci fideSSes kurmány az infláció emelésével 700 milliárd ft többlet adó bevételhez jutott!Amit természetesen a családjuk fenntartására fordítanak,mint az eddig ellopott pénzekkel tettek!
ómió
@teuton: A múltkor még uniós pénzre hazudtátok ezt (biztos, a takarékosság miattt nem égett az Elios építette közvilágítás), most meg már az áfára!? Hát, nem tudtok legalább összhangban hazudoznii?
teuton
@ómió: Te tenyleg analfabeta vagy, PENZröl volt szo, mindegy, hogy milyen! A fitymasznal minden eltünik, EUs forras es adobevetel is! Ugyhogy mostantol kuss neked!
teuton
@ómió: Egybekent pedig az iras arrol szol, hogy egy fitymaszpropagandistat eliteltek ragalmazasert, a fitymasz pedig kitüntette...Ja, ezt analfabetakent nem tudhatod...
ómió
@teuton: Eltűnt pénzeket keresel, bolsiék gyagyása!? Magyar államadósság 2002: 8000 milliárd, 2010: 22000 milliárd! Hova tűnt a növekmény 14000 milliárd, mert azon a tetvesbolsi kormányod semmit nem vett, semmit nem épített és senki/semmit nem támogatott! Inkább népzsebelt! Hazudd meg nekünk! Czeglédy áfatolvaj efftársad "makulátlan rágalmazhatatlanságával" együtt!
icegygenabro
@ómió: A magyar államadósság 44 331 milliárd forintra nőtt 2022. március 31-én az egy évvel korábbi 39 108 milliárd forintról! Te pöcsfej fitymaszfasz szopkodó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.