23 iskola összesen 663 szegedi és Szeged környéki tanára írta alá azt a nyilatkozatot, amelyben elítélik a hatalom megfélemlítési módszereit, és kijelentik, hogy sztrájkolni fognak, ha egyiküket kirúgják, vagy máshogyan retorzió éri őket azért, mert kiállnak a jobb oktatásért, írja a HVG nyomán a Telex.

660 szegedi tanár fog sztrájkolni, ha egyetlen tanárt is megfenyegetnek

Fotó: Facebook

A nyilatkozatot aláírók szegedi, hódmezővásárhelyi, bordányi, domaszéki és szentesi iskolákban tanítanak. A tanárok csütörtökön élőláncot alkotnak Szegeden, jövő héten pedig csatlakoznak az országos sztrájkhoz.

„A leghatározottabban elítéljük a hatalom megfélemlítési módszereit, amivel az oktatásügy jobbá tételéért harcoló kollégáinkat büntetik, megalázó módon fenyegetik, méltatlanul elbocsátják!”

– írják a tanárok.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Telex

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Azért ez kemény üzenet orbán 50-es éveket idéző bolsevik rendszerének.
Kezdetnek nem rossz.
Jozefina
Ezt nevezik összefogásnak, egymás iránti szolidarításnak!!! Egységben az erő!!! Minden tiszteletet megérdemelnek!!!
emerencia
@Jozefina: Kívánom, hogy a gyakorlatban is működjön. Pl. Ismerek olyan tanárnőt, aki majd három évig azért ült egy multi pénztárában mert ott hat hónap után véglegesítették. Fiatal tanárnőként viszont minden tanév végén kirúgták úgy, hogy a véglegesített kartársai és a szakszervezet egyetlen szót sem szólt az ő és sorstársai érdekében! Ami pedig a demokratikusabb, szabadabb, korszerűbb északi mentalitású emberközpontú tanítást illeti, anno Magyar Bálint idején hangos hőzöngéssel tiltakoztak ellene pedig, ha akkor összefogtak volna, ma sokkal megbecsültebbek lennének.
ómió
Pedig Pol Pot megye székhelyén nem az összesnek kellene?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.