A rendőrök kábítószer miatt vonultak ki egy férfi dömsödi otthonához, ám lőszert és különböző típusú – kumulatív, aknevető, páncéltörő, repesz – gránátokat is találtak. A tetthely átkutatása két napig tartott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két napba tellett, mire a ráckevei rendőrök végeztek annak a dömsödi portának az átvizsgálásával, amihez eredetileg azért vonultak ki október 27-én délelőtt, mert erős volt a gyanú, hogy B. Tibor a ház egyes helyiségeit illegálisnak számító növények termesztésére használta, és a drogot nem csak saját használatára tette el.

Kábszert és páncéltörő gránátokat is találtak a rendőrök Dömsödön egy razzián

Fotó: police.hu/PMRFK

A közlemény szerint az udvaron és a pincében 17 tő növény ültetve, 4 tő virágzó állapotban volt, 13 tő kannabisznövényt pedig már leszüreteltek. A hűtőben 32 gramm speedet, illetve néhány további más tablettát is találtak a rendőrök.

A rendőröknek azonban a kutatást jó néhány órára fel kellett függeszteniük, amikor az udvar különböző pontjain robbanóanyagokat és robbanószereket, azaz különböző gránátokat és lőszereket találtak (ezekről, illetve a kábítószerról több fotót a közleményben lehet látni).

Emiatt a Készenléti Rendőrség tűszerész szolgálatát kellett riasztani, a veszélyes anyagok elszállítása azonban csak másnap kora reggel indult el, éjjel rendőrök őrizték a telket.

"Végül 98 tétel, többségében gyalogsági lőszert, és gránátokat (aknavető, páncéltörő, gyakorló, repeszromboló, repesz és kommulatív) vittek biztonságos megsemmisítő helyre – ezek után nyílt lehetőség folytatni a helyszíni szemlét"

- áll a sajtóközleményben.

B. Tibor beismerő vallomást tett, állítása szerint a speedet magának vásárolta, mert munka után, éjszakába nyúlóan kellett az ültetvényen dolgoznia, ami alaposan lefárasztotta. A növényeket tavasszal ültette magról, októberre értek be, egy részüket már le is szüretelte abban a reményben, hogy azt piacra dobja majd – de jöttek a rendőrök.

B. Tibor a közlemény szerint a maradék szabadidejében fémdeketorral járta a vidéket, és az előzetesen térképre jelölt világháborús frontvonalak környékén talált főként II. világháborús lőszereket és gránátokat hazavitte.

A férfit azóta letartóztatták, a Ráckevei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ellene kábítószer birtoklása, robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés, emellett lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettek megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Forrás: police.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hű de komoly...ahelyett hogy megköszönnétek neki parasztok,hogy összeszedi a robbanóanyagot, amit nektek kéne...
Pálinkás Pál
@Maccska: kussolj ...marha veszélyes egy 80 éve lőszer, igaz marha?...
Eladott Ország
Lehet, hogy már az oroszok elleni háborúra készült, vagy az ukránoknak kívánta adományozni a misebor helyett, amit a maffiaállamtól kaptak.
Lepényleső
Dömsödön is kábítószert találtak,
mi ebben a hír,- van hely az országban ahol ne adnának helyet a fydes propaganda plakátnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.