Orbán Viktor angol nyelvű Twitter-oldalán is megemlékezett az 1956-os forradalom leverésére – írja a 444.hu.

Megostromolták Orbán Viktor Twitter-oldalát
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz, miután stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Irakli Garibashvili georgiai kormányfővel a Karmelita kolostorban 2022. október 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A #szabadságharcosok hashtaggel ellátott bejegyzésben Orbán azt írta:

A mai a nemzeti gyász napja. 1956-ban leverték forradalmunkat, de a szabadság és a szuverenitás iránti szeretetünk a mai napig él.

Számos kommentelő jelezte az iránti elégedetlenségét és felháborodását, hogy a miniszterelnök nem fejtette ki, hogy mégis kik lehettek azok, akik 1956-ban leverték a forradalmat.

Volt aki úgy vélte, hogy Orbán most Putyin barátja. Többen raktak ki korabeli fotókat, emlékeztetve arra, hogy szovjet tankok vonultak Budapest utcáin. Arra is emlékeztettek, hogy Orbán volt az, aki a szovjet csapatok kivonását követelte fiatalként – írja a szeretlekmagyarország.hu.

A 444.hu ironikusan megjegyzi, elképzelhető, hogy a kormányfőnek nem volt lényeges, hogy kik fojtották vérbe a magyar forradalmat. De azt is lehetségesnek tartják, hogy "a szabadság és nemzeti önrendelkezés kérdésében is józan mértékletességre törekszik a magyar miniszterelnök".

Forrás: szmo, 444

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
0rbán születése még tervben sem volt "56"-ban! Honnan tudná hogy mi történt valójában? Ki mesélte el neki???
Talán ez a félfejű kretén: @Philip Marlowe: Vagy @Shikari: a pincsikutya és a maccskája?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@ómió: kurvára kussban kellene lenned. Degenerált ... akkor pont a mai kurvány ősei voltak a parlamemtben
..
Aki Én
@ómió: Na, mégegyszer:
Arról a rendszerről ugatsz, amiben a gazdád apja és csicskái párttitkárok, besúgók voltak. Például kérdezd Varga apját.
Ezt a karod most elhazudni, kotorék?
Aki Én
@ómió: ...most nézem, hogy elírtam. Biztos ezért nem értetted meg, te félkegyelmű.

Szóval ezt akarod most elhazudni, kotorék?
ómió
@Aki Én: Túl azon, hogy a tetves bolsiságodat, a bolsi kotorék mivoltodat görcsösen próbálod másokra hazudni, ott az elmeosztályon annyi nem tűnt fel bolsi kotorékságodnak, hogy, akik itt a tetvesbolsi "társadalmatokat" vezették, azok Rákosi meg a muszkavezér Kádár efftársatok és "vezérkaraik" voltak!? Vagy még ezt is másokra öklendeznéd, tetübolsi!? És az se, hogy, akik meg a kolhozban kapirgáláson túl többre érezték magukat hivatottnak, azok - más nem lévén - kénytelenek voltak a tetübandátokhoz dörgölőzni, hiszen, akkor, innét még a külföldre távozást se engedte meg a tetüfajtátok! És most ezeket nevezed "párttitkároknak" meg "besúgóknak", te rühesbolsi görény!? Hogy szakadna végre már rád a Lenin szobor!
Aki Én
@ómió: Ne hazudozz elmebeteg bolsi!!!
ómió
@Aki Én: Közben meg még mindig a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómájának egyik rohama gyötör téged, bolsiék elmebeteg kotorékja!? Szólj az ápolóidnak, bolsiék fajkreténje, szedálják már le bolsi tetvességedet, mert, ha így megy, rövidesen közveszélyes leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.