A Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozóján fog résztvenni a magyar kormányfő, ahol többek között Recep Tayyip Erdogannal is tárgyalni fog.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az üzbegisztáni Szamarkandba utazik a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára; a kormányfő kétoldalú tárgyalásokat is folytat a türk államok vezetőivel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor Üzbegisztánba repült, Erdogannal is találkozni fog

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója az ankarai elnöki palotában 2021. november 11-én. A miniszterelnök a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács 5. ülése keretében tartózkodott Ankarában.

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnököt útjára elkíséri Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója valamint közel 60 magyar üzletember, akik az üzbég-magyar üzleti fórum programjain vesznek részt Szamarkandban.

A Türk Államok Szervezetének tagjai Törökország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Azerbajdzsán, megfigyelőként pedig Magyarország és Türkmenisztán csatlakozott.

A sajtófőnök elmondta: a szamarkandi tanácskozáson gazdasági, kereskedelmi, közlekedési témák is szóba kerülnek az aktuális nemzetközi politikai ügyeken túl.

Orbán Viktor külön kétoldalú megbeszéléseket is folytat türk partnereivel, így várhatóan Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével, Szadir Dzsaparovval, Kirgizisztán elnökével, Savkat Mirzijojev üzbég köztársasági elnökkel és Recep Tayyip Erdogan török államfővel is tárgyal a következő napokban – mondta Havasi Bertalan.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@KisTehen: Bevetik... aztán az uránt is!
ómió
A Kommunista Internacionáléra meg majd a Böszme utazik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.