Érdekes párharc alakult ki a Déli pályaudvar fővárosi alagútjának szájánál: egy építész fejébe vette, hogy esetenként egzotikus növényfajokkal, fügével, pekándióval ülteti be a sínek melletti, irodájához közel eső vasúti rézsűt.

Még mindig nincs megoldás a Déli pályaudvar alagútjának ügyében: fügefarm miatt perli a MÁV az egzotikus növényekért rajongó építészt

MTVA/Bizományosi: Róka László

Közben a MÁV-nak biztonsági okokból nem tetszik az ötlet. Egyik fél sem akarja elengedni az ültetőfát, még rendőrségi nyomozás is volt az ügyben.

A Telex érdeklődésére a MÁV részéről elmondták, hogy többször is felszólították az eredeti állapot helyreállítására a birtoksértőt, aki azonban magasról tett erre. A vasúttársaság pedig idén nyáron az illetékes jegyzőnél indított birtokvédelmi eljárást.

A XI. kerületi jegyző azonban a birtokvédelem iránti kérelmet elutasította, mert az ügy a bíróság hatáskörébe tartozik. A MÁV így augusztusban polgári peres eljárást indított az ügyben.

Azóta sincs megoldás az ügyben. Az építész nem tett le arról, hogy a MÁV rézsűjét gyepesítse, és oda az eredetitől eltérő növényfajokat telepítsen. A munkához erdész szakértő helyett tájépítészeket alkalmazna, akik esetenként egzotikus növényfajokkal (fügével, pekándióval) ültetnék be a rézsűt, derül ki egy friss vasúti jelentésből. Jelenleg ott tartunk, hogy ezeket a terveket a MÁV elutasította, a helyreállítás érdekében indított polgári peres eljárás pedig folyamatban van.

Forrás: Telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ezt nem értem...tényleg ennyi butus van? Beidézik az építészt akárhová, valami hihető indokkal, ami legalább egy óra...amikor elmegy otthonról, egy jól felkészült akciócsoport simán lenullázza a kertjét, még a nyomát is eltünteti...ahogy Orbán mondta valamikor, --majd jönnek a jogászok, oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.