A kormánypárti többség közben persze megszavazta az új törvényt, ami alapján ezentúl az állam csak végső esetben vállalna felelősséget a szociális problémákért. 38 szociális szolgáltató, érdekképviseleti és civil szervezet munkatársai szervezték a flashmobot, amelyben hullazsákokba bújva feküdtek le a Parlament előtt - írja a 444. A keddi tüntetés szervezői szórólapokon azt írták, hogy azért tiltakoznak, mert miközben a magyar társadalom még ki sem heverte a járvány okozta válságot, már itt a következő válság, és ekkor a magyar állam csökkenteni akarja a felelősségét a társadalmi és szociális problémák megelőzésében és kezelésében. Kifogásolják azt is, hogy semmiféle társadalmi egyeztetés, konzultáció nem volt erről a kérdésről, és a kormány egy salátatörvénybe rejtve vitte volna át a parlamenten, és azt is, hogy kommunista örökségnek bélyegezték a szociális támogatást.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Mirabilis: Szociális gondoskodás?? Az pénzbe kerül! Az öregek, betegek, elesettek, rokkantak már semmi népgazdasági hasznot nem hajtanak! Keveset vásárolnak, kevés elkölthető ÁFA-t fizetnek! Csak a vaj van velük! Tessen mondani, at eutanáziát miért nem méltóztattak egy füst alatt megszavazni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.