Helmut Dieser német püspök egy interjú során beszélt homoszexualitásról és ezzel kapcsolatban olyan reformokról, amelyeket Ferenc pápával személyesen szeretne megvitatni. Az egyházi vezető szerint ugyanis az azonos nemű emberek egymás iránti vonzalma nem rendellenes, hanem csupán egy változata az emberi szexualitásnak. Ugyanis véleménye alapján az egyházi tanítás jelenlegi állapota túlságosan leegyszerűsített a homoszexualitás terén is, ezért ezen a területen újragondolás szükséges. A püspök szerint ez nem a hagyományokkal történő szakítást, mint inkább a tanítás fejlődését jelentené – bár hozzáteszi, erről is szívesen elmélkedne a pápával. Székely Jánost, a Szombathelyi Egyházmegye püspökét Helmut Dieser véleményéről, valamint arról kérdeztük, hogy mi az eljárás Magyarországon, ha azonos nemű pár kéri gyermeke megkeresztelését.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Mi lenne ? itt csutiland trágyadombon. Keresztet rá. Ja csak előbb földet.
Nessy
Évtizedeken keresztűl remekül megvolt a társadalom enélkül a homofóbia nélkül. ami most itt állandó téma! Ugyanakkor a gyerekek legnagyobb veszélyekről, a pedofíliáról, a szexuális zaklatásról az internetes csapdákról nem kaphatnak szakembertől felvilágosítást, segítséget. Majd a család, ha ott lppen nem tabu ez a témakör, vagy nem lesz egy kedves hozátartozó, rokon aki esetleg gyakorlatban "világosíeja fel" a gyereket!
simmering73
@durbincs: Felizgatott a téma, buzeráns?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.