Erről a Jobbik elnöke beszélt az ATV Híradójának.

Veszélyes helyzetben Magyarország: államcsőd fenyegethet minket az EU-s pénzek nélkülOrbán Viktor/Facebook

Az Európai Bizottság a jelenlegi állás szerint mintegy 3000 milliárd forint összegű támogatást tartana vissza Magyarországtól. A legfrissebb sajtóhírek szerint azért, mert a testület nem tartja elegendőnek a magyar kormány vállalásait – összegez az atv.hu.

Míg Navracsics Tibor, az uniós pénzekért felelős miniszter azonban meg van győződve arról, hogy csak átmeneti felfüggesztésről van szó és az összeg jövőre megérkezik Magyarországra, mások nem ennyire bizakodóak. Az EB álláspontja pedig csak november 30-án lesz hivatalos.

Hegedűs Dániel politikai elemző az ATV Híradójának az üggyel kapcsolatban elmondta: arra lát nagyobb esélyt, hogy rövidtávon a pénzek nem fognak megérkezni hazánkba.

A magyar kormánynak a nagyon konfliktusos külpolitikája: a finn-svéd NATO-csatlakozásnak és a 18 milliárdos ukrán segélycsomagnak a blokkolása vélhetően nagyon sok tagállamot abba az irányba mozdított el, hogy nem feltétlenül fogják a magyar kormány álláspontját támogatni, vagy a magyar kormány pártját fogni a Tanácsban

– hangsúlyozta Hegedűs. Dániel, majd arról is szólt, hogy két pénzügyi csomagról van szó. Az egyik a koronavírus-járvány miatt létrehozott helyreállítási alap, melynek kifizetéséhez a kormánynak az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos mérföldkövet kell teljesítenie. A másik pedig a kohéziós forrás. Ez összesen több mint 13 milliárd eurót jelent.

Ennél sokkal nagyobb problémát jelent az, hogyha euró források, az európai uniótól nem érkeznek meg Magyarországra, akkor államcsőd közeli állapot is beköszönhet

– hangsúlyozta a műsorban Gyöngyös Márton, a Jobbik elnöke.

Forrás: atv.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Akkor most hogy van az a saját lábon állás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@ómió: Ja de unalmas vagy ,, nem tudsz többet??? szegény már sajnállak, hogy ennyire korlátolt vagy a szókincsed csak "efftársak" KÉNYSZERZUBBONYT !!
Alfa
a kecskebaszók hogy be vannak lázadva
Jozefina
Hasít a gazdaság meg a felcsúti kisvasút!!??
ómió
@gina: Na,de, ha így irritál téged a tetvesbolsi "ősszerkezetetek látlelete", nem uncsizni kell, (hisz már a 4. 2/3-os buktát hozta), bolsiék gyagyása, hanem változtatni rajta! Képtelenek vagytok rá? Arra is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Marad a rosszidő a jövő héten
Itthon - 2023. January 29., 16:38
Marad a rosszidő a jövő héten
Élő adásban vette elő a kígyóját Árpa Attila
Szórakozás - 2023. January 29., 15:27
Élő adásban vette elő a kígyóját Árpa Attila