„Megdöbbenve értesültünk arról a hírről, miszerint Molnár Gyulát kabinetvezetőnek, Lakos Imrét pedig kabinetvezető-helyettesnek nevezed ki” – írják közös levelükben a XI. kerület alpolgármesterei, önkormányzati és országgyűlési képviselői.

Kiakadtak alpolgármesterei a XI. kerületi DK-s polgármester döntésén: "Az ellenzéki szavazók nem a 2010 előtti világ visszaállításával bíztak meg bennünket”

Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármester (b) és Lakos Imre volt szabaddemokrata alpolgármester az ellenük hivatali visszaélés vádja miatt indult per harmadfokú tárgyalásán, a Kúrián 2014. május 20-án. A Kúria jogerősen felmentette a vádlottakat. MTI Fotó: Beliczay László

A Párbeszéd által közzétett levelet a politikusok László Imrének, Újbuda DK-s polgármesterének címezték, és azt a momentumos, LMP-s és MSZP-s képviselők mellett Rádi Károly önkormányzati képviselő is aláírta, aki tavaly lépett ki a Demokratikus Koalícióból – írja a 444.hu.

A felháborodás oka, hogy a polgármester, aki hétfőn jelentette be, hogy újraindul a 2024-es önkormányzati választásokon, az MSZP korábbi elnökét, a DK-ba átigazolt Molnár Gyulát nevezi ki kabinetvezetőnek.

Molnár Gyula kétszer is volt már polgármester a kerületben, és már nyár óta a kabinet tagja. Helyettese az egykori kerületi SZDSZ-s alpolgármester, Lakos Imre lesz.

Molnárt és Lakost korábban azzal vádolták, hogy még 2006-ban, mint Újbuda polgármestere és alpolgármestere egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, hivatali hatalmával visszaélve játszottak át egy magáncégnek. Másodfokon hivatali visszaélés miatt Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönre, Lakos Imrét pedig hat hónap felfüggesztettre ítélték , de a Kúria 2014-ben végül jogerősen felmentette őket.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönre, Lakos Imrét pedig hat hónap felfüggesztettre ítélték , de a Kúria 2014-ben végül jogerősen felmentette őket."

Akkor mi is a gond? Kell egy kis műbalhé?...
Béla333
A közpénzek lenyúlását biztosítani kell, pártokon és kormányokon átívelően.
Hiszen a hülyemagyar ezt szereti, erre szavaz, mindkét oldalon...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.