Jelentette be a hírt Karácsony Gergely Facebook oldalán. 

A 2019-es önkormányzati választás után Budapest visszaszerezte a tekintélyét a nemzetközi partnerei előtt. Ennek elérésben kulcsszerepe volt Korányi Dávidnak, aki november végéig vezette a főváros diplomáciai munkáját

- írja. 

Megvan Korányi Dávid utódja a városházán – Kendernay János azon fog dolgozni, hogy Budapestnek ne csak múltja, de zöldebb jelene és fenntartható jövője legyen

Fotó: Facebook

Mint írja, Korányival számos új kezdeményezést indítottak el, kiemelve a több, mint 40 európai várossal közösen folytatott lobbitevékenységet az EU-s forrásokhoz való jobb hozzáférés érdekében, a Budapest Fórum a Fenntartható Demokráciák Építéséért nemzetközi konferenciát, a Városdiplomáciai Akadémiát, a hamarosan hivatalosan is elinduló, a főváros fejlesztését és nemzetközi beágyazottságának növelését segítő Budapest Global köz-és magánegyüttműködést, és a ma már 35 világvárosra kiterjedő Szabad Városok Szövetségét. Korányi a továbbiakban a szövetség különmegbízottjaként, díjazás nélküli pozícióban fogja segíteni Budapest nemzetközi munkáját, a városok demokráciáért folytatott küzdelmét Európában és világszerte. 

A megkezdett munka folytatására Kendernay Jánost kértem fel.

János nemcsak a hazai zöldpolitika szereplője, hanem a közel harminc éves diplomáciai múltjának köszönhetően, korábbi magyar és EU diplomataként egyaránt hasznos és fontos tudást, tapasztalatokat is hoz magával.

- jelentette be a főpolgármester.

Különböző szakpolitikai kérdésekben való jártasságával, többek között a klímavédelem, a fenntarthatóság, a biztonság, nemzetközi válságkezelés és megelőzés területén, illetve az európai intézmények működésével kapcsolatos szerteágazó ismereteivel, jó és elismert tárgyalópartnerként, széles nemzetközi kapcsolataival Budapest, a budapestiek csak jól járhatnak, méltatta a szakembert Karácsony.

Örömmel csatlakoztam Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének csapatához. A főváros városdiplomáciai főtanácsadójaként fogom támogatni a főváros vezetését. Zöld politikusként és korábbi magyar és EU diplomataként azért fogok dolgozni, hogy Budapestnek ne csak múltja, de zöldebb jelene és fenntartható jövője legyen, hogy a magyar főváros méltó helyét megtalálhassa a metropoliszok közötti nemzetközi térben, az európai nagy városok közösségében.

- köszönte meg a lehetőséget Kendernay. 

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.