Orbán Viktorék nyugdíjkorhatár emelésre készülnek. Pedig a Fidesz nem ezt ígérte – olvasható az MSZP közleményében.

"Lebuktak Orbánék, korhatár emelésre készülnek" – Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz nehezítené a nyugdíjba vonulás lehetőségét
Fotó: Korózs Lajos, az MSZP képviselője napirend előtti kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 8-án. MTI/Bruzák Noémi

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz a mostani 50 éves korosztály nyugdíjba vonulásának lehetőségét nehezítené.

Korózs hangsúlyozta: A nyugdíjak előteremtése a költségvetésben a kormány feladata lenne.

Azért büntetni az embereket, mert Orbánék rossz döntéseket hoznak, egyszerűen igazságtalanság. Amivel a kormány inkább foglalkozhatna: az alacsony nyugdíjú emberek megsegítése, vagy a nyugdíjrendszer egyenlőtlenségeinek csökkentése.

Az Orbán-kormány által Brüsszelnek benyújtott javaslatok között szerepel "A nyugdíjrendszer fenntarthatóságának javítása". Ennek szövegéből egyértelmű, hogy Orbánék a nyugdíjkorhatár emelésére készülnek – véli.

Korózs szerint a Fidesz hazudik, amikor azt állítják, hogy "a rendszerben biztosított nyugellátás alkalmas az időskori jövedelembiztonság megteremtésére".

Rengeteg nyugdíjas él 140 ezer forintnál alacsonyabb nyugdíjból, ami nem elegendő a megélhetéshez sem, nemhogy a biztonságos, nyugodt időskorhoz

- tette hozzá.

Az MSZP alelnöke szerint Orbán Viktorék megszüntették a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot és a Nyugdíjbiztosítási Alapot. Most pedig arra készülnek, hogy a nyugdíjkorhatárt a várható élettartamhoz kössék, ténylegesen emeljenek a nyugdíjkorhatáron, és szankcionálják a korai nyugdíjba vonulást.

Érdekesnek tartja, hogy a bevételi oldalon tett intézkedések között, a járulékfizetéssel kapcsolatos intézkedéseknél sorolják fel, hogy "2020-tól megszűnt a nyugellátás mellett foglalkoztatottak, önfoglalkoztatók járulékfizetési kötelezettsége is, és ezzel a nyugdíjnövelésre való igényjogosultságuk, így a nyugellátások összege a nyugdíj melletti munkavégzés következtében már nem növekszik." Miközben ez éppen csökkentette a bevételeket.

Orbánék hallgatnak arról, hogy a közszférában továbbra sem lehet a korhatár betöltése után, a nyugdíj igénybevétele mellett dolgozni tehát választaniuk kell, hogy vagy dolgoznak tovább, vagy abbahagyják a munkát és nyugdíjba vonulnak

- tette hozzá.

A magánnyugdíjpénztári befizetések közel 3 ezer milliárd forint államosításáról és annak elköltéséről mélyen hallgatnak, amikor a kötelező magánnyugdíjpénztári rendszer megszüntetéséről írnak – olvasható a közleményben.

Az MSZP alelnöke szerint az Orbán-kormány nem vette figyelembe a nyugdíjasok érdekeit, amikor átalakították a korhatár előtti nyugdíjakat, a rokkantnyugdíjakat, vagy amikor elvették a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket.

Forrás: MTI/OS

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacal
Isten úgy is elpusztítja ezt az egész szart mindenkistül.
Öld meg mind - szabad préda mind !!!
pacal
A faszszopó Németh toronyugró lánccal meg figyel.
Te fasz, csak egy kérdésem volt hozzád, de arra az egyre sem tudtál válaszolni.
Jöttél a 120 kilóddal...
Ki faszt érdekel, hogy te hány kiló vagy, hülyegyerek!?
pacal
@Némrth István: -tól ez akkora faszság, hogy nem tudok túllépni rajta.
Bocsánat. (ez nem igazi bocsánatkérés volt, csak formális)

www.youtube.com/watch?v=Pw-0pbY9JeU
pacal
Ez a Kórozs Lajos végig rajtunk hízott, és semmit nem tett!
Patkányok !!!
A magyarok genetikailag alkalmatlanok jó politikusnak - mindegyszálig oldaltól függetlenül.

Alakítsd ki a magad világát némán, vagy harcolj !!!
NKF
Van még MSZP?Hány %-os 2-3?Akkor ilyen faszkalap mit akar?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 14:10 ☻ A fidesz kommunistái jó kommunisták ...
m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/25_23295_727359_c784b7f80a58d5f06c608de7082a3e1c_9c2bb9_301.jpg
Akikre büszkék vagyunk... és még sokan mások
www.gyimesilaszlo.hu/politika/wiki/images/d/d7/Fideszes_MSZMP-tagok.jpg
A kommunista elvtársaknak még mindig kétharmada van az Országgyűlésben: a Fidesz-KDNP 24. alkalommal is leszavazta az ügynökakták/ügynöktörvény nyilvánosságát szolgáló törvényjavaslatot. Láthatóan foggal körömmel védelmezik a kommunista diktatúra működtetőit. Akinek vaj van a fejen, ne menjen a Napra!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/45162042_10156204111512013_8696081414480723968_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Ish1mX7sCjsAX_EqEC2&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBSutwMmZI8VeDcLtVgv6VAHorVXpn7OH2nr8oDGIqMbw&oe=63B2F1A2

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.