December elsején a kormány több, a szociális ellátással összefüggő rendeletet is hozott.

A hvg.hu is megírta, hogy „a szociális ellátórendszer veszélyhelyzeti működéséről” szóló rendelet szerint a háborús veszélyhelyzetben „a szociális alapszolgáltatás, a szakosított ellátás, a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, a gyermekek átmeneti otthona, a családok átmeneti otthona, valamint a gyermekek esélynövelő szolgáltatásainak fenntartója” eltérhet a jogszabályokban előírt személyi és tárgyi feltételektől.

A Belügyminisztérium állítása szerint a hajléktalanszállók húzzák össze magukat

Fotó: 123RF.com

Jámbor András ennek kapcsán tett fel kérdéseket a parlament Törvényalkotási Bizottságában. Példának okáért, hogy

Miért gondolja a Belügyminisztérium, hogy mondjuk egy hajléktalanellátó intézményben öt szakember helyett elég csak egy egy éjszakára?

A Belügyminisztérium részéről Felkai László közigazgatási államtitkár válaszolt, aki leszögezte, hogy ez vészhelyzetre vonatkozó rendelet, tehát a kormány sem szeretné állandósítani. Arról is beszélt, hogy a rendelet az ellátó intézmények létszámkorlátját is feloldja, hisz „nem tudnak hirtelen új épületeket felhúzni”. Ugyanakkor kiderült, hogy a válság hol tart:

„Mindenkinek kell valami terhet vállalni. A magánháztartásoknak is. A hajléktalanellátók miért ne vállalhatnák azt a terhet, hogy összébb húzódnak és kevesebb négyzetméter jut. Egyszerűen erről van szó”

– mondta.

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Logikus, elfogadható indoklás. Ha nem tetszik, ne legyél hajléktalan. Illeszkedj be a társadalomba!
Qqberci
Orbanisztánban csak a Qrmány terpeszkedhet, élén a vétőgörénnyel...
gina
Te ocsmány OV és korrupt szemét bandája jobb lesz ha ti húzzátok meg magatokat, mert rossz vége lesz,egy lámpavason fogtok lógni patkányok,
csipetke
Csak a címre.-- mialatt orbán és a falkája kétkézzel szórja a közpénzt urizálásra,és mindenre, amire orbánnak kedveszottyan.
Két luxusrepcsivel menni ugyanaznap, a türk tanács ülésére pötyikének,és a puhosnak. Vagy repcsivel menni a szomszédországba, amit két és fél óra alatt megtehettek volna villogóval, orbán repülővel ment, ugyanakkor a falka követte egy autókonvojjal. Ezek olyan pofátlanul költik a pénzt, hogy 1-1 repülőútjukkal egy hajléktalanszálló hetekig működhetne.
Genyó banda
Nessy
Embertelen, cinikus színtársulat! Ez a jól fizetett kétlábú könnyen szónokol arról, hogy mindenki húzza össze magát! Lényeg, hogy ők tudjanak terpeszkedni, rongyot rázni! Szakadjon rájuk az ég!
Shikari
Logikus, elfogadható indoklás. Ha nem tetszik, ne legyél hajléktalan. Illeszkedj be a társadalomba!
rokker33
Büdös hajléktalanoknak elég a 16 fok is nem kell az állandó fűtés és 1=2 személyzet miért ne lenne elég?Ők semmit nem tesznek azért hogy ne legyenek hajléktalanok, akkor miért kell rájuk pocsékolni a tisztességes ember adóját?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.