A DK szerint működésképtelenné vált Csepel, a Fidesz és a polgármester nem képes vezetni azt, úgyhogy előrehozott választásra lenne szükség.

A 24.hu cikke szerint Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke, a csepeli választókerület elnöke feloszlatta a párt XXI. kerületi alapszervezetét. 

Németh Szilárd szétcsapott a csepeli Fideszben, föloszlatta a kerületi alapszervezetet

Fotó: Facebook/Németh Szilárd

A lap szerint Németh a lépésről nem tájékoztatta a tagságot, a háttérben pedig a kerületi fideszes polgármesterrel, Borbély Lénárddal való konfliktusa húzódhat meg.

A lap kitért rá, a feloszlatásról hozott november eleji döntésról a legtöbb tag azután értesült, hogy a múlt héten meghozta a posta a szűkszavú hivatalos levelet.

A 24.hu azt írja, a párt alapszabályzata szerint az alapszervezet megszüntetéséről az országos választmány elnökségének kellett kimondania a végső szót, ezt a testületet Kövér László vezeti. 

Viszont a döntés után a szervezet tagjainak tagsági viszonya is megszűnik, aszerint pedig sem a Fidesz alelnöke (Németh Szilárd), sem a csepeli polgármester (Borbély Lénárd) nem tagja már a Fidesznek, és hogy újra párttagok legyenek, ahhoz külön kell kérniük a felvételüket Földesi gyula regionális pártigazgatónál – állítja a 24.hu.

A lap szerint Borbély Lénárd esetében az új pártfelvételi nem lesz problémamentes, mivel az önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége már nem engedelmeskedik neki.

A 24.hu erre példaként azt hozta fel, hogy a múlt szerdai testületi ülésen a kilencből öt fideszes képviselő az ellenzékkel szavazott, ezzel pedig két olyan döntést torpedóztak meg, ami különösen fontos lett volna a polgármesternek. A polgármester szerint az elbukott szavazás miatt a Csepeli Városgazda Kft. működése – ezáltal több száz ember muknahelye – kerülhet veszélybe, de maga az önkormányzat is ellehetetlenülhet. Borbély Lénárd még egy közleményt is kiadott az ügyben, melyben a következők olvashatók:

A képviselő-testületi ülésen a képviselők többsége az önkormányzat felelős működése ellen szavazott. Ezen felül szintén többségi döntéssel 300 milliós bevételkiesést okozott 2023-ra. Akkor, amikor egyébként is iszonyatosan nehéz évünk lesz a háborús infláció és a megnövekedett energiaárak miatt.

Borbély ugyan a közleményben nem részletezte, hogy a többség úgy jött létre, hogy a Fideszből többen is az ellenzékiekkel szavaztak, de a Borbély mellett kitartó civil alpolgármester, Pákozdi József kitett egy fotót a Facebook-oldalára, melyen jól látszik, hogy ki hogyan szavazott. Pákozdi szerint az sem titok, hogy "Németh Szilárd emberei" szavaztak nemmel, céljuk az önkormányzati vezetés megbuktatása.

"Pákozdi a 24.hu kérdésére azzal magyarázta a történteket, hogy Németh Szilárd, aki alapítványával a birkózó akadémia felépítése után kormányzati támogatással megszerezte a Csepel SC ingatlanait is, újabb beruházásokat tervez, és ezért meg akarja szerezni a Csepeli Munkásotthont, valamint a csepeli Kis-Duna-parton az ifjúsági tábort, „hogy ott kollégiumot – valójában szállodát – építsen magának”. Az önkormányzat azonban az elmúlt években nyilvánvalóvá tette, hogy nem támogatja a rezsibiztos elképzeléseit.

Pákozdi egyébként az önkormányzat ellenzéki képviselőit is kárhoztatja, amiért Németh Szilárd malmára hajtják a vizet"

- olvasható a cikkben.

A lap kitért rá, hogy a Demokratikus Koalíció azt szűrte le az ügybl, hogy Csepel működésképtelenné vált, a mostani polgármester és a Fidesz nem tudja tovább vezetni a kerületet. A DK a közleményében kijelentette, előrehozott választásra van szükség a helyzet rendezésére.

A lap megkereste Ábel Attila fideszes alpolgármestert, aki még a nyáron azt tárta a nyilvánosság elé, hogy Németh Szilárd féltékeny Borbélyra, és meg akarja őt buktatni, de a fideszes alpolgármester nem válaszolt a megkeresésre. A lap Németh Szilárdot is megpróbálta utolérni, de vele sem jártak sikerrel.

Forrás: 24hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Nem is tudom, miért csúfolják alapszervezetnek azt, amit felülről szerveznek, és amit ott is szüntethetnek meg.
Nessy
@sokanvagyunk: Rezsi Szilárd elég hatökör, hogy kitegyen egymaga, egy "alapszervezetet"! Igy nem lesznek viták!
telegdilaci
@sokanvagyunk: Amihez a Fidesz hozzányúl abból csak kára származik az Országnak! nem az ellenzékket kellene gyalázni vagy visszafelé mutogatni Tisztességesen kellene kormányozni!
namihami
Azért az vicces lesz, amikor Pacalsziszi, kezében a belépési nyilatkozattal, ismét ott áll a Lendvay utcai kapuban. És a sokezredik számú tagkönyv újdonsült birtokosa lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.