Nagy Attila Tibor politikai elemző szerint lassan Orbánnak is be kell látnia, hogy a kormányzás színvonala csökken, nem tud megbirkózni a kihívásokkal.

Politikai elemző: ez a kormány vereségének egyfajta bejelentéseOrbán Viktor/Facebook

A Magyar Hang „A NER uralma alatt” című cikksorozatának szerzője egy hosszú Facebook-posztban elemzi az üzemanyagársapkára vonatkozó bejelentést, illetve hogy milyen hatással van ez a magyar kormány jelenlegi helyzetére.

A bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

A BENZINÁRSTOP VÉGÉRŐL, ORBÁN FELELŐSSÉGÉRŐL

Magyarországon nincsen háború, mégis napok óta egyre fokozódó benzinhiány ütötte fel a fejét. Az államvezetéssel szemben a minimális elvárások közé tartozik, hogy az állampolgárok státuszbiztonságát megteremtse, ebbe beletartozik a közintézmények működtetése és az autósok, rendőrök, mentősök, fuvarozók üzemanyaggal való zavartalan ellátása. Jólétről még szó sem volt, csak arról, hogy normál menetben halad a mindennapi élet. Ehhez képest országosan egymás után zártak be színházak, művelődési központok, postahivatalok... és sok helyütt most már benzint sem lehetett kapni.

Az Orbán-rendszer az utóbbi hónapokban egyre romló teljesítményt nyújt -nem az ország fejlesztése terén, hanem a mindennapok feltételeinek biztosításában. Az autósok kígyózó sorai az elmúlt napokban erős vizuális bizonyítékát mutatták annak, hogy a kormány hovatovább a mindennapok vitelében is egyre súlyosabb kudarcokat szenved el.

Rosszkedvű bejelentést hallhattunk a Kormányinfón. Nem véletlen: a kormány vereségének egyfajta bejelentése is volt a benzinár-stop megszüntetése, hiszen eredetileg december végéig szóltak volna az árstopok. A megszüntetést hetekkel előrébb kellett hozni, külön hovatovább az ország ellátása került volna súlyos veszélybe. Az ellátási zavarok az orosz olajat érintő újabb szankciók hatályba lépése előtt már hónapokkal érzékelhetőek voltak , vagyis a kormány felelősségének kommunikációs elhárítására alkalmas már megint a "brüsszeli szankciókra" hivatkozni, de az ársapka megszüntetését számos szakember sürgette már korábban, többek között Hernádi Zsolt MOL-elnök-vezérigazgató is. A kormány nem hallgatott se rá, sem másokra, és ennek következtében egyre kezelhetetlenebb helyzet alakult ki a benzinkutakon.

A katasztrófát mindenesetre – ez idő szerint – sikerült elkerülni. Joggal hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy most már nem nagyon lesz értelme lesz folytatni a pánikvásárlást, az import pedig vélhetően néhány héten belül helyreáll. Ám az infláció további lökést kap a piaci árak visszaállításával, vagyis még nehezebb lesz a nem magas fizetéssel, jövedelemmel rendelkezők megélhetése. Az elkölthető jövedelem további várható megcsapolása a kereslet további csökkenésével, ezáltal a munkanélküliség érdemi megemelkedésével fenyeget, úgy, hogy mindössze három hónapos az álláskeresési járadék. Mindeközben az európai uniós pénzek jelentős részéről még mindig nincs végleges megállapodás, ami nem tesz jót a forintnak és a Magyarországgal szembeni nemzetközi bizalomnak.

Muszáj mihamarabb kiutat találni, mert a szegénység növekedése, tömeges vállalati csődök, a vállalkozások megszűnése és a megugró munkanélküliség esetén a költségvetés bevétele is jóval szerényebb lesz a vártnál. A magyar állam így még kevésbé tud a külső hatások ellen védekezni, ha nem lesz miből.

A most regnáló kormányfő okos, szellemileg kiemelkedő képességű politikus. De most be kell látnia legalább önmaga előtt, hogy a választások megnyerése óta egyre alacsonyabb a kormányzás színvonala, egyre kevésbé tud megbirkózni a kormánya a kihívásokkal. Kemény, határozott változtatásokra – akár személyi, szerkezeti és szemléletbeli módosításokra, akár politikai irányváltásra is – szükség lehet a válságból való kivezető úthoz. A benzinár-stop megszüntetése keserű pirula, de várhat miránk még rosszabb is, ha nem sikerül érdemben emelni a kormányzati munka színvonalán. Ezért az első számú felelős ma Orbán Viktor.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sunoge
@Maccska: Hm...az élet nem ilyen egyszerű, a dolgok és folyamatok nem csak önmagukban léteznek. Az "olcsó" tankolást eddig is megfizettték más úton módon, csak az idióták hiszik el, hogy olcsó volt az ársapkás benzin. (persze amig volt egyáltalán)
csak úgy....
@Nessy: nekik orbán a hitük,vallásuk és az istenük , már csak ez megy nekik probléma mentesen, gondolkodás nélkül! az ö "istenük" különösen csípi a balgákat...
Nessy
@csak úgy...: Kell a lebutított, rettegésben tartott szavazó bázis!
csak úgy....
@m73: pár éve elviselem itt öket, közben kiderült róluk 1-2 turpisság,mert dicsekedni marhára szeretnek a buta prolik!
Németh István
A nagyon hülye > nagy atilla tibor politikai agyament mit is akar ezzel mondani, azt hogy tud jobbat akik, akik a kormányzást jobban tudják vinni? netán a dobrev, gyurcsán, bajnai, veres, kuncze balfaszok koronás tolvajok?? akik lopásra vannak predesztinálva!
Aztán te-ti melyik bandából muzsikáltok balfaszkák >>@csak úgy...: @m73: @Nessy: @TASzSz:
Viszont igazad van > @sunoge: mert az ársapkásban is volt vagy csaknem háromszoros nyereség!
csak úgy....
@Németh István: proli pisti,csöngess az ápolónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.