A 24%-os béremelés csak egy része az emelkedő fizetéseknek.

Ekkora béremelést még nem látott a kecskeméti Mercedes-gyárMTI Fotó: Ujvári Sándor

Két lépcsőben, együttesen 24 százalékos béremelésről, továbbá eredményrészesedésről állapodott meg a kecskeméti Mercedes-gyárban a német autóipari konszern hazai menedzsmentje a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel – tudta meg az index.hu. A teljes juttatási csomag így összességében akár 30 százalék feletti pluszt is hozhat a konyhára egyes munkavállalóknak.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft., valamint a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezet és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) konstruktív tárgyalásokat folytatott a bérek alakulásáról. A célunk az volt, hogy jó megállapodást kössünk az érdekképviseletekkel, ami megtörtént a következő évre vonatkozó bérfejlesztésről

– mondta el a tájékoztatójában az MBMH Kft. Kifejtették: a vállalat stabil foglalkoztatást, valamint versenyképes juttatási csomagot és komoly fejlődési lehetőségeket kínál a kecskeméti gyár több mint 4500 munkavállalója számára.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. valamennyi aktív dolgozójának alapbére 2023-ban két lépcsőben emelkedik: január 1-jétől 17%-kal, majd egy második lépcsőben augusztusban további 7%-kal.

A bérmegállapodás további elemeivel együtt – ilyenek például az infláció alakulásától függően negyedévente folyósított külön kifizetés, vagy a dolgozóknak fizetett, újonnan bevezetett eredményrészesedés – a teljes juttatási csomag összességében akár több mint 30 százalékkal emelkedhet az egyes munkavállalók esetében a jelenlegi szinthez képest.

Forrás: index.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
az első lépcsős emelést már el is vitte a
23-as infláció...
jesz
@sgl: szerintem már a húgyagyú sem fog a fideszre szavazni...addigra mindent elbasznak, amit csak lehet.
namihami
A MIházunk szerint kizsákmányolnak a multik. Nem lehetne a nyugdíjakat is hasonló módon kizsákmányoltatni?
teuton
@Józsipapa: Aha... Es a CBA mennyit ad a dolgozoinak meg a kormany a tanaroknak???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.