Katasztrófától tartanak a dunaújvárosiak. 

Az Index írta meg, hogy Dunaújváros polgármestere szerdán válságtanácskozást tartott, ezen a Dunaferr helyzetéről egyeztetett a meghívottakkal. A Népszava szerint a kormány segítsége nélkül már jövő hétfőn végleg leállhat a Dunai Vasmű kohója.

Hatalmas bajban a Dunaferr! 40 ezer ember kerülhet utcára, Dunaújváros polgármester válságstábot hívott össze

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A cég hosszú ideje a csőd szélén táncol, az üzem mögött álló részvénytársaság adósságát több tízmilliárdra becsülik, emiatt a beszállítók nem hajlandók alapanyagot szállítani. Az orosz–ukrán háború csak rontott az anyagbeszerzési kilátásokon, a bizonytalan tulajdonosi háttér miatt pedig eladhatatlanná vált a cég – áll a cikkben. 

A Dunaferr jelenleg 4 ezer embert foglalkoztat, a leányvállalatoknál pedig további 1500 ember dolgozik. Nagyságrendileg 10 ezer munkahely és 30-40 ezer ember sorsa függ attól, sikerül-e megmenteni az ország legnagyobb kohászati-gépészeti komplexumát.

A polgármester Pintér Tamás 15 településvezetőt és 4 országgyűlési képviselőt hívott meg, utóbbiak közül senki sem jelent meg.

„A tét óriási, ha nem lesz megoldás, akkor soha nem látott szociális katasztrófa fenyegeti Dunaújvárost és térségét, 16 települést. Több ezer ember létbiztonsága kerül veszélybe, amire nem válasz a gyurcsányozás és nem válasz az orbánozás”

– írta közösségi oldalán Pintér Tamás.

Forrás: Index.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
##A polgármester Pintér Tamás 15 településvezetőt és 4 országgyűlési képviselőt hívott meg, utóbbiak közül senki sem jelent meg.## Gondolom véletlenül sem Fideszes képviselők voltak a meghívottak! Akkor ők mit vagy kit is képviselnek, ha több ezer ember sorsáról kell gondoskodni és mégsem hajlandóak részt venni vagy segíteni akkor minek vannak ?
Nessy
Fideszes képviselők csak akkor és ott jelennek meg, ha ünneplik őket, ha pár méteres bicikliutat kell átadni, vagy ahol nem tesznek fel kínos kérdéseket! Ezért kerülik sok esetben a bizottsági üléseket is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.