A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a java csak most jön.

Dömötör Csaba: „érdemes a vitákba beleállni, és nem feladni az álláspontunkat, akár zsarolnak minket, akár nem”MTI/Kovács Tamás

Dömötör Csaba a Hír Tv-ben a Bayer show vendége volt. Itt arról beszélt, hogy az ünnepek ellenére még jó pár tárgyalási forduló vár Magyarországra, amely során a legfontosabb feladat, hogy ne adjunk ki jogköröket a kezünk közül – szemléz az atv.hu.

Mindig nyomás alatt vagyunk, de érdemes a vitákba beleállni, és nem feladni az álláspontukat, akár zsarolnak minket, akár nem, például az uniós forrásokkal.

A nemzeti konzultációk fontosságát hangsúlyozva példaként a bevándorlási kvóta kérdését hozta fel, mondván, hogy annak hosszú évek után is megvan a hatása.

A műsorban az EU-s szankciók kapcsán arra a felvetésre, hogy “Európa a szuverenitását feladva, kizárólag az USA érdekében politizál”, az államtitkár az egyik legnagyobb kérdőjelnek nevezte – “ami itt derengett az elmúlt hónapokban” –, hogy arról van-e szó, hogy vajon a brüsszeli vezetés föl sem ismeri, mi Európai érdeke, vagy felismeri, de nincsen elég ereje hozzá, hogy fellépjen a saját érdekében.

Bárhogyan is, ami zajlik, az nem Európa Érdeke

- mondta, és az uniós olajszankció kapcsán, ami február 5-én lép életbe. Hozzátette: ha nem lesz jelen az orosz olaj és gáz az európai piacon, csak sokkal kisebb mértékben – míg a kereslet ugyanakkora marad –, annak árfelhajtó hatása lesz, és akkor ellátási zavarok jöhetnek. 

Az államtitkár ezért is úgy látja “a java még csak most jön”.

Bár sikerült feltölteni a gáztárolókat Európa szerte, és a magyar tárolók is jól állnak, de a következő évet úgy már úgy kell megoldani, hogy Európa nagy részében nem lesz jelen az orosz gáz és olaj – jelentette ki. Azt a december 5-én már életbe lépett uniós Oroszország elleni olajembargóról hangsúlyozta, hogy a mentesség miatt hozzánk érkezhet az orosz olaj – és a gáz is – a jövőben is.

Dömötör Csaba kiemelte, a háború nem ért véget, és Oroszország nem térdelt le gazdasági értelemben. A kilencedik uniós szankciós csomag kapcsán azt mondta: a gázársapkás javaslat elsőre jól hangozhat, “be lehet vezetni az ársapkát, de a szállítók azt mondják, ez embargó”. Azaz, az olajársapka valójában egy embargó – fejtette ki az államtitkár. Már most kevés orosz olaj van a piacon, ami felhajtja az árakat – tette hozzá.

A kilencedik szankciós csomag kapcsán az államtitkár azt mondta: a gázársapkát is be akarják vezetni, plusz még a nukleáris iparra is ki akarják a szankciót terjeszteni. Ez a beruházás korlátozását, a Paks2 bővítését is érintheti, és a fűtőelemeket is. Ez az ellátásbiztonságot is fenyegeti és árfelhajtó hatású – jelentette ki.

Ha egy jelenséget kellene megnevezni, hogy mi siklott félre az elmúlt évtizedekben az unióban, akkor azt mondaná: folyamatos jogköröket akarnak elvenni a nemzetállamoktól, az alapító atyák szellemiségétől elszakadva. 

Forrás: atv.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Miért van mindegyiknek übersuttyó pofája?
Érdemes beleállni a vitákban, még ha igazunk sincs. Buktunk is párezer milliárdot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Maccska: Maximum a pofátok ,ami " jár", kiskomcsi.
lusta
Btk. 367. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ezek a hülye brüsszeliták úgy zsarolnak, hogy nem vagyoni hátrányt akarnak okoznak, hanem pénzt akarnak adni vagyoni előny okozásával.
Aki Én
@Maccska: ...jár, bizonyos teljesítés mellett.
És igen, Magyarországnak, nem tolvaj kormányának.
Tudtam segíteni?
Alfa
@lusta: természetesen a korrupció lopás az keresztényi kötelesség... orbáni keresztényi szabadság törvénye szerinti ...
ugye kecskebaszók
csak a lopás lopás lopás hazudozás hazudozás ..
Nem érzitek,hogy valamit meg kellene gyónni??
Bár a ti istenetek orbán engedélyezi,sőt példát mutat a zabolázatlan hazudozás,és plopás terén
Aki Én
@Maccska: Egyrészt vannak feltételei a támogatásoknak, másrészt az országnak jár, nem a tolvaj kormánynak.
13 éve türelmesek.
amortizáltok
Sopronban is kihazudozhattad magad tetű:::???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.