Hamar meghátráltak.

Brüsszel kicselezte a magyar vétót, az Orbán-kormány pedig megszavazta eztMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint ismert, Varga Mihály pénzügyminiszter az uniós pénzügyminiszterek keddi ülésén vétózta meg, hogy az Unió jövőre 18 milliárd eurós kedvezményes hitelt nyújtson Ukrajnának, ami természetesen nagy felháborodást váltott ki – írja az mfor.hu.

Az EU azonban nem hagyta annyiban a dolgot: az Európa Tanács hozott egy javaslatot, amivel megkerülte a magyar vétót, majd el is fogadták – mégpedig a magyar kormány támogatásával.

Szombaton az Európai Tanács már döntött is a kérdésben. A Tanács közleményéből kiderül, hogy az elfogadott csomag lehetővé teszi Ukrajna 2023-as pénzügyi támogatását.

A javaslatot a Tanács tegnap írásbeli eljárás keretében fogadta el, a jövő héten pedig benyújtják az Európai Parlament elé is. Az Euronews úgy tudja, hogy a javaslatot az Orbán-kormány is megszavazta. Ez a fordulat azt is jelenti, hogy a Magyarországnak járó uniós pénzek ügyében az egyik, korábban fontosnak gondolt ütőkártyáját elveszíti a magyar kormány, hiszen a magyar vétó ellenére is rövid időn belül rendeződhet az Ukrajnának nyújtott támogatás kérdése.

Forrás: mfor.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Magyarán: hülyére vették a nagy-nagy farhát királyt, a kiváló stratégát, a zseniális politikust.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Ezek a fideszesek mára csak szél kakasok lettek. Egyszer így egyszer úgy. Egy két kormányinfót megnézve Gulyás többször belekeveredik a válaszokba.
kereső
@beric: Miben hazudtam?? hitler időszakból másolt a "vészhelyzeti kormányzás"- adaptálva a 1933-as felhatalmazási törvényt. Cáfold ezt, tényekkel igazold- egyébként is a NER mintha kopizta volna hitler hatalomra jutását. Nézz Spektrumot, figyelmesen- ahol feldolgozzák, korhú dokumentumok segiségével ezt az időszakot. És, azután hazudtolj meg- már ha érted, a látottakat. Egyébként meg- hüjje!
Aki Én
@KisTehen: ...ez most különösen igaz, ugye balfasz?
Hogy te mennyire buta vagy baszki...
ómió
És mi volt a "csel", efftársak!? Smafu, hisz' a magadéitok úgyse értenék?
CsipkeRózsa
@beric: 20:37

Kik?

Én egy személy vagyok.
Németh István
@kereső: @sgl: @CsipkeRózsa: @Aki Én: Az Eu. vezetésének és amagyar nemzetellenes csőcseléknek egy a lényeg a magyar nemzet és népének totális tönkretétele! ennek érdekében mindenre képesek! A hazugág, az ármánykodás, a félrevezetés, a zsarolás, aminden áron való gáncsoskodás és károkozás az alap tevékenyégük! Nagyon érdekes helyzete hozna,ha a magyar kormány felfüggesztené az uniós tagságát, egyben a nató tagságát, kiutasítva az országból az ügynökeiket, majs bejelentve az abszolút semlegességet kemény határzárat rendelne el > akár a fegyverek éles használatával egyértelműen az ukrán > kárpátaljai, de a határok déli szakaszain is!!! Minennemű anyagi, erkölcsi felelősséget egyértelműen az Eu vezetésének kell elviselnie az éveken keresztűl valójában semmibe vett jelzések figyelmen kívülhagyása okán! Ha az Eu vezetése ezt tudta produkálni akkor a pandantját nekünk biztosítanunk kell! Nemzeti kötelességünk! Az, hogy a határszakaszok fegyveres védelme biztosított legyen zsoldos katonákkal, lehetőleg baráti országokból verbúváltakkal kell megoldani!
Az usa, nato, de a német és az osztrák cseh, szolvák, ukrán, román személyek jelentkezését kikell zárni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.