Vajda Zoltán, az országgyűlés költségvetési bizottságának MSZP-s elnöke súlyos hibának, az Európai Unió felé pedig „rossz üzenetnek” minősítette, hogy a kormány rendeleti úton akarja a 2023-as költségvetési törvényt módosítani – írja a hírklikk.hu.

Vajda Zoltán szerint az, amire a Fidesz készül borzasztó rossz üzenet az unió felé
Fotó: Vajda Zoltán, az MSZP képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. MTI/Kovács Tamás

Vajda a Spirit FM rádióban pénteken elmondta: azért hívta össze a költségvetési bizottság ülését hétfőre, és hívta meg erre Varga Mihály pénzügyminisztert, mert bízik benne: „ezúttal a fideszeseknek fontosabb lesz az ország sorsa, mint az ő pártpolitikai logikájuk”, és mégis bevonják a Parlamentet az új költségvetés létrehozásába.

Ezt nem szabad egy költségvetési módosításnak hívni. (...) Formálisan arról van szó, de valójában ez egy teljesen új költségvetés, amit az országgyűlés kihagyásával akarnak megalkotni

– hangsúlyozta az MSZP-s politikus.

Mint mondta ezzel a Fidesz valójában hatalmas mozgásteret biztosít magának, „hogy mindenféle sorokat módosíthasson rendeleti úton”, de ennél most jóval többről van szó: a teljes makropálya változásával „nem arról van szó, hogy néhány tételt ide-oda pakolgatnak”.

Külön súlya van a dolognak az Európai Unióval való tárgyalások mostani, „sorsöntő” időszakában, amikor, bár vannak pozitív hírek, „de azért pénz még nem érkezett” – mutatott rá.

Az unió elvárásai között szerepel a törvényhozás átláthatósága, a parlament szerepének erősítése, a társadalom bevonása, a társadalmi vita, ezért is „súlyos hiba”, „az uniós tárgyalásoknak ebben a kritikus szakaszában pedig egy borzasztó rossz üzenet” az unió felé, hogy „éppen a legfontosabb törvényt az országgyűlés kihagyásával módosítják” – mondta az MSZP képviselője.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Hírklikk

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a diktatúra, ez Orbán módszere!!!?? Ezért kell neki a háborus vészhelyezet!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kulabombaafityiszre: Amikor kibújtál, a tükör előtt mindig "hello röfi"-vel üdvözlöd önmagadat?
ómió
@kulabombaafityiszre: És már magadat se ismered meg a tükör előtt!? Meg még ezen röhögsz is? Neked is a donor kutyaagyat javasolnám, az talán még önmagát is képes felismerni!
kulabombaafityiszre
@ómió: december 26., 10:05
Kis sovánka moslékzabáló röfi.HAHAHA.
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, valójában te egy "kis sovánka moslékzabáló röfi" vagy, bolsiék degenerója!? És ezt eddig miért titkoltad ilyen "illedelmesen"? Így nagyobbat bírsz röhögni rajta ott az elmeosztályon?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.