A háború miatt Európában energiaellátási válság van, amelynek feloldása csak úgy lehetséges, ha "új energiaforrásokat tudunk Európába irányítani"- írta szombat reggel Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter fontos megállapodást ír alá Bukarestben
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a kanadai CAE Csoport beruházásának bejelentésén Budapesten, a minisztériumban 2022. december 15-én. A szimulációs rendszerek fejlesztésére specializálódott cég többtucatnyi, magas képzettséget igénylő munkahelyet hoz létre Budapesten és Veszprémben. A projekt költsége mintegy 3,5 milliárd forint, az ehhez nyújtott állami támogatásról szóló szerződés véglegesítése még folyamatban van. MTI/Máthé Zoltán

Hozzátette:

ez azonban mindaddig csak álom marad, amíg a megfelelő szállítási útvonalak létre nem jönnek.

A miniszter jelezte, hogy a nap folyamán Bukarestben megállapodást írnak alá Azerbajdzsán, Georgia, Románia és Magyarország vezetői egy, a világon egyedülálló infrastrukturális beruházásról.

A Fekete-tenger alatt létrejövő több mint 1000 kilométeres víz alatti vezeték a Kaszpi-térségben, vagyis az Azerbajdzsánban és Georgiában előállított zöld áramot fogja Közép-Európába, így Romániába és Magyarországra szállítani.

Az energiabiztonság fizikai és nem politikai kérdés, politikai nyilatkozatok helyett valódi építkezésre van szükség. Ma Bukarestben egy fontos lépést teszünk ebbe az irányba

- zárul Szijjártó Péter bejegyzése.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ha a tyúkóltetejére teszem a napelemet az is többet ér a te futkusásodtól. Arra csak rá megy a gatyánk Csak az árát nem mondtad meg, mi a szarba húzol minket megint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Drága külügyérünk! Nem hallott véletlenül repkedései közben a megújuló és a zöld energiákról?? Azoknak a kialakításánál is lehet lopni, ha ez a gondja!
Béla333
Ide elköltenek egy rahedli pénzt, de a magyar háztartások által napelemekkel termelt energiát meg éppen most lehetetlenítik el.
Itt van a zöld energia az országban, de ezek a barmok külföldről hoznak...
Macskaszem
@Nessy: Dehogynem hallott. Pont, hogy zöldenergiát hoznak majd Azerbajdzsánból. Azért lett kib@szva a napelemesekkel, a szélenergiát meg soha nem is engedték. Mert ezek a rohadékok kizárólag lopásban gondolkodnak.
jáger laszló
Peti
újabb energiát hozott ,már be jó pénzért!!!???
Oroszoktól,,Adria mellől.azeriektől.Katarból,Ománból,Bukarestből,,,,
és még a jó ég tudja,hogy honnan,csak benzin ellátás az akadozik
Erről csak ennyit...
barátilag
J.L.
telegdilaci
@Sámannus:Gyagyás volt rá 13-évetek,meg is kaptuk a támogatásokat Brüsszeltől,abból nem költöttetek egy forintot sem megújuló energiára,vagy Függetlenedni,az Orosz energiától,de fontosabbak voltak a stadionok és a Kormányközeli gazemberek milliárdossá tétele,mint az Ország fejlesztése!
Sámannus
@telegdilaci: Sajnos jómagam nem voltam részese a nernek, ezért leszartam amit ők a rezsiről ideszartak, és magam többszörösen biztosítottam, hogy kevesebb legyen minden számlám. Most ők az hadoválják, hogy a mások árama jobb lesz mint a sajátunk, amit a Lyóisten is nekünk ad. Ezért említettem meg a tyúkólat mert ezek mindent másoktól akarnak venni, hogy felsrófolják oda, ahol a legdrágább és kibasszonak velünk. Az alapja mindennek egyszerű, a meglévő napelemek termelését is átalakítják, hogy ne legyenek kigazdálkodhatóak. a gecik rombolása nem ismer határokat. Egyébként a ner oda menti ki a legtöbb vagyont, ez látszik a kipcsakozásukból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.