A Magyar Közlönynek csütörtök este három száma is megjelent, és az egyikben a 2023-as költségvetést módosító kormányrendelet is helyet kapott.

Ebben a rendeletben szerepel egy mindössze egymondatos változás a vasúti személyszállítás járműállományának korszerűsítésével összefüggő feladatokról, mivel a 2022. szeptember 7-i kormányhatározatnak visszavonták a második pontját.

Az Orbán-kormány megint csúnyán belerondított a vasúti személyszállításba

Fotó: mavcsoport.hu

Ez arról szólt, hogy az országos közlekedésszervező készítse elő és folytassa le 39+10 opciós darabszámú, 230 km/óra maximális sebességre képes, legalább hét kocsis új gyártású vasúti távolsági személyszállító szerelvény szolgáltatásként történő biztosítására vonatkozó feltételes, tárgyalásos közbeszerzési eljárást – írja az ATV.hu az Infostartra hivatkozva. 

Arról, hogy mi miatt hiúsult meg a MÁV-Start IC távolsági flotta bő kétharmadának a cseréj, az ATV.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: atv.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
@Macskaszem: Kb. harminc éve én se, most viszont meglepődtem, hogy a Budapest felé száguldó IC úgy repesztett, mint a Pécs-Harkány között régóta megszüntetett vicinális.
jáger laszló
A Budapest-Belgrád vasútvonalat kell építeni így már nem jutott pénz a vasúti kocsikra 1NLőre...
Majd legközelebb!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@Emmersson71: Látod! Ha ma ilyen felmerül, ebben a "diktatúrában" még tiltakozni is lehet ellene! Sőt! Meg is lehet menteni! Amikor meg a szárnyvonalbezárások efftársi dömpingje dívott, abban a nagy "efftársi demokráciában", max. a szemedet lövethetted ki érte, de akkor is megszűnt a szárnyvonal!
Németh István
@Emmersson71: @jáger laszló: @sokanvagyunk: @Terminátor: Ismeritek van sapkája, nincs sapkája módi járja a nemzet-gazdaságban is! Ha ti és fajtesóitok, a moslék belső ellenség - igaz a dobrevet már a saját tesóitok is megörzésre átvették a lopkovics miatt ugye - az Eu vezetésé-vel nem gáncsoskosna a magyar nemzet, a magyar nép, a polgárok eredményessége és boldo-gulási vágya ellen, akkor bizony akár kánnaán is lehetne! Mondjuk kacsát ennénk libával, vagy a munkahelyek helyett a szaunába járnánk vagy akár Visegrádon borocska csurogna a kutakban! DE nem nektek a szutyok, a mocsok, a fosipancsi kell ezért tesztek meg mindent, aljas férgei a magyar nemzetnek!
Lepényleső
Az elmúlt 12 év egy napja nem múlt úgy el,hogy valami emberek elleni határozatot,törvényt ne mutattak volna fel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.