Az új szabály hatályba lépése előtt két nappal könnyített azon helyek dolgán a kormány, ahol műanyag pohárral szolgálják ki a fogyasztókat – írja a Hírklikk.hu.

Visszalépett az Orbán-kormány: Mégsem tiltják be a műanyag poharakat
Fotó (illusztráció): Pixabay

Az eddigi tervek szerint 2023. január elsejétől

tilos lett volna a műanyag italtartó poharak használata, ám egy veszélyhelyzeti rendelet útján módosítja ezt a szabályt a kormány.

A 636/2022. (XII. 30.) Korm. rendelet az egyes egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásáról szóló 301/2021. (VI. 1.) Korm. rendelet módosításáról címmel jelent meg a december 30-i Magyar Közlönyben a döntés, amely lényegében arról szól, hogy az eredeti,

2023. január 1-jei határidővel szemben másfél évvel később, vagyis 2024. július elsejétől lesz tilos a műanyag italtartó pohár forgalomba hozatala, beleértve annak tetejét és fedelét is.

Forrás: Hírklikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Betétdíjast engednék! Masszív anyagból legyen... Müncheni sörfesztivál megoldja?!
jáger laszló
Ov ideológiát váltott
A műanyag pohár nem kommunista lalálmány hanem eredeti fidexes szuper termék...
És ezt akár rendeletileg is deklarálják!!csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
Tökéletesen igaza van az Orbán kormánynak! A műanyag poharakra szükség van! Az mégiscsak felháborító lenne, ha a polgároknak üvegcserepeken kellene járnia! A másik a nőkre és a takarítókra is nyilván szeretettel, és preventíve gondoltak >> nem annyira veszélyes és jóval könnyebb eltakarítani a műanyag poharat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.