Ha a magyar szabályokat be kellene vezetni minden uniós tagországban, akkor számos európai vezető nagy kihívás előtt állna. Hiszen akkor például mindenhol a végrehajtó hatalomtól szervezetileg is független ügyészségeknek és bíróságoknak kellene működniük – mondta Varga Judit a Magyar Nemzetnek adott évértekelő interjújában.

Varga Judit szerint kihívás elé állítaná az európai vezetőket, ha a magyar szabályokat be kellene vezetni minden uniós tagországban
Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond Nyíriben, a település megújult művelődési házának átadóünnepségén 2022. december 17-én. MTI/Vajda János

Az igazságügyi miniszter azzal érvelt, hogy "nem lehetne betiltani többek között a népszavazás intézményét és olyan átláthatósági szabályokat kéne megalkotni, amit nem biztos, hogy a sok tagállamban működő törékeny kormánykoalíció el tudna fogadtatni".

Éppen ezért szerinte ilyen szabályokat egyetlen ország sem fog bevezetni, "és így még egy okunk van büszkének lenni a magyar jogállamra".

Varga Judit arról is beszél benne, hogy

az Európai Parlament, amely eddig számtalanszor politikai zsarolóeszközként használt eljárásokat az intézményekkel és a tagállamokkal szemben, most morális válságba került.

Varga Judit úgy véli, "az Európai Parlamentnek mindenképpen változnia kell".

Az uniós forrásokkal kapcsolatban elmondta, 

a kormány aláírta a helyreállítási tervet, az Európai Bizottság pedig jóváhagyta az operatív programokat, tehát most már a gyakorlatban szabad az út az uniós pénzek előtt. Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztunk azért, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat.

A teljes interjú itt olvasható.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Mit beszél ez a gyagyás?

Talán előbb az európai értékeket kellene bevezetni magyarországon, például az európai ügyészséghez lehetne igazodni.

- Óó, azt már nem, Európa igazodjon a cigányországhoz..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Maccska: Köszönöm kérdésed @Maccskavati... :) Lehet,hogy ez hírérték neked,,de igen, egy Nő a társam... És nem egy Szajjer szerű tölcsérseggű képződmény,,mint ahogy felétek divat..
Lepényleső
Vélhetően igaza van,hiszen a demokratikus berendezkedéstől előrelépni az önkényuralmi diktatúrához,
az némi kihívással járhat,és néhány év ez alatt el is telhet,- ám a bán-tól ez ügyben bárki tanácsot kérhet?
gina
Ez a "pasi" teljesen agyhalott, jobb ha porno oldalon hirdeti magát,,,
gina
@Shikari: Román meleg takarodü, te ugatsz az IQ d nem éri el az 50 et te szerencsétlen, ja igaz fideszhivö vagy, ez egy mentség idióta
simmering73
Ennek a némbernek csak azért van eggyel több agytekervénye mint egy csirkének, hogy ne szarjon az udvar közepére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.