Orbán Balázs, a politikai igazgatója legalábbis erre utal, amikor összegzi Orbán beszédét.

Orbán zárt körben elhangzott stratégiája érdekes képet fest: a miniszterelnök újfajta státuszra tör a régióbanOrbán Viktor/Facebook

„Nem a szétbontásra, igen az összekapcsolásra” címmel jelent meg Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának összefoglalója a Mandiner.hu oldalán, amit Orbán Viktor zárt körben elhangzott stratégiája alapján írt. Az írást a telex.hu szemlézte.

Orbán Balázs összefoglalója szerint a legnagyobb kihívás a következő tíz évben az, hogy 

Magyarországnak sikerüljön kitörnie a közepes fejlettségű országok köréből, és felzárkózzon a fejlett államokhoz, Közép-Európán belül pedig regionális középhatalmi státuszt érjen el.

Jelenleg a kitörés lehetőségét azonban több minden is veszélyezteti, többek között az is, hogy a „neoliberális világrend” az elmúlt években több ponton is sérült, – brexit, 2020-ban kirobbanó koronavírus-járvány, orosz-ukrán háború – ami Orbán szerint a szétkapcsoláshoz vezet, azaz „az USA által vezetett Nyugat fokozott ütemben szakítja meg, gyengíti vagy vonja ellenőrzés alá kapcsolatait” – áll a politikai igazgató összefoglalójában. A szétkapcsolás végül azt eredményezi majd, hogy létrejönnek az hidegháború idején megismert nemzetközi blokkok, állítja az orbáni okfejtés.

A blokkosodásból Magyarországnak ki kell maradnia, mert az az eljelentéktelenedéssel egyenlő

– véli a magyar miniszterelnök. „Egy ilyen felállásban a legjobb olvasatban is az történik, hogy az egyes országoknak központot kell választaniuk, és a kapcsolódásuk kizárólagos kapcsolat.

Azaz hazánk szükségképpen alárendelt szerepbe kényszerülne, ami épp abban jelentene gátat, hogy kikerüljön a közepes fejlettségű országok sorából. Ezért a magyar felzárkózási stratégia nulladik lépése egy olyan országspecifikus globalizációs logika kidolgozása, amelyben felülírja a negatív hatásokat. Az összekapcsolt gazdaságra épülő modell kínál megoldást erre a problémára”

– írja Orbán Balázs.

A politikai igazgató Orbán – és nyilván főnöke – szerint a közepesen fejlett országokból való kitörés bár akadályozott, de nem lehetetlen feladat. Ezt jól bizonyítja az összefoglaló szerint az, hogy „az utóbbi tizenkét évben az egy főre jutó hazai össztermék tekintetében most állunk a legközelebb az európai uniós átlaghoz. 2010-ben ez az érték az uniós átlag 66 százalékának felelt meg, 2021-ben elértük az átlagos fejlettségi szint 76 százalékát.”

Forrás: telex.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
O1G lesz 27. Napoleon. Székhelye Graz, 207-es szoba...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Qqberci: Álmodik a nyomor éppen úgy tesznek mintha Magyarország legalább akkora Ország lenne mint Románia és Lengyelország csak nem kinőtte a vezér Magyarországot,és szeretne valami vezetőszerepre törni,Európában de Ő annyit ér a nemzetközi politikában mint X@RBAN-a vitamin!
ómió
Pedig, hát, a neobolsi blokk igencsak a kizárólagosságra tör!
Németh István
ÉA!!! Orván Viktornak teljesen igaza van! Indúljunk ki abból, hogy az Eu. tagjaivá váltunk - még szerencse, hogy nem vagyunk a valutazónájukba - Így is valójában az Eu.vezetése - nem a tag-állami határozatok, hanem az Eu. vezetése - irányít és akar dirigálni! Ez csakfokozódni fog, pontosan ahatali kivagyiság megvalósulása okán >> DE azt látni tudni kell, hogy az Eu vezetés egy korrupt csürhe amely az usa-nato érdekeket azok kívánsága szerint hajtja végre > egyre diktaórikusabb és anemzetek érdekeit semmibe vevő módon dirigál! Ebből ki kell maradni!
Ezt sajnos felfogni a barom faszok képtelenek! Ezek szar moslék nemzet ellenes, mi több MAGYAR NEMZET ELLENES mocskos hazaáruló nagyon szar alakok! >>>@sgl: @telegdilaci: @Lepényleső: @Edebácsi: @Qqberci: @jáger laszló: @balos: és a tesóik, haverjaik a seggnyalóik!!!
Logogrif
@Németh István: Pistike állandósultan : "bottom burp..." magyarul alfarhang a gatyában !
Gazella
Elszállt a győzedelmi zászló az O1G-nél!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.