Pedig novemberben azt ígérte, hogy augusztus elsejével visszamenőleg csökken ezen lakások rezsije, de ez nem jött be Baranyi Krisztina független ferencvárosi polgármester szerint, mert az állami MVM csak januártól számolta el ezt.

A 444 cikke szerint 2022. november 21-én Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, a Fidesz alelnöke a Facebook-oldalán egy bejegyzésben arról számolt be, hogy Láng Zsolt kormánybiztossal (a Fidesz fővárosi elnöke) együtt jelentették be, miszerint 

"augusztus 1-jei hatállyal visszamenőleg biztosítja a kormány az önkormányzati és állami tulajdonú, nem társasháznak számító bérleményben élők teljes rezsicsökkentését is.

A rendelkezés több mint 1400 8., 9., 13. és 14. kerületi, valamint 532 honvédségi lakásban élő család kedvezményét biztosítja."

444: Németh Szilárd beígérte, de csak januártól csökkent a szociális lakások rezsije

Fotó: Illusztráció/Facebook/Németh Szilárd

A cikk szerint Ferencváros független polgármestere, Baranyi Krisztina viszont egy Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy az állami MVM nem így értelmezte az ügyben kiadott kormányrendeletet, így viszont az alacsonyabb ár csak idén január elsején lépett érvénybe. 

Baranyi a bejegyzésében leírta, még októberben jelezte ő és a XIII. kerületi polgármester (Tóth József) a kormány felé, hogy nem jó a szabályozás, a két kerületben önkormányzati ingatlanokban szociális lakásokban élő mintegy 800 családra nem vonatkozott a rezsicsökkentés lehetősége. 

Ezután egy hónappal jelentkezett a Németh-Láng kormánypárti duó az örömhírrel, és a visszamenőleges hatállyal. 

Csakhogy Baranyi szerint a megjelent kormányrendeletben nem volt benne a visszamenőleges hatály, hiába beszélt erről Németh Szilárd és Láng Zsolt is. Ezért megkereste mindkét fideszes politikust még decemberben, hogy mi a helyzet a visszamenőlegességgel, ám Németh Szilárd továbbküldte őt az MVM-hez, ahonnan a polgármester bejegyzése szerint a következő választ kapta:

"visszamenőleges hatályt a 470/2022. (XI. 21.) Korm. rendelet nem tartalmaz”

December közepén Baranyi Krisztina újra írt Németh Szilárdnak, hogy az MVM álláspontja szerint a két fideszes politikus által bejelentett szabályozás nem visszamenőleges hatályú, vagyis a lakóknak csak 2023. januárjától jár a rezsicsökkentett ár (ekkortól számláz így az MVM), a 2022. augusztusa és decembere közti időszakra viszont nem.

Baranyi Krisztina a bejegyzésében leírta, azóta sem kapott választ Némethtől vagy Lángtól.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
A zemberek alapdolgokkal nincsennek tisztában. Föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk ha egyszer megígérte, akkor az meg van ígérve.
ómió
Efftársilag, amúgy, legalább a duplájára emelték volna?
Néro2
Neked a pacal az első nyúlhájjal tolvaj Nagy Hím Tag társaidnak meg az államkassza , hazavitele.
Menj a jó büdös picsába a felirataiddal együtt.
Ez csak a képhez a fene se olvassa el most éppen mit hazudozik.
ómió
@Eladott Ország: Ne hazudj, vazze! Nektek "nyócév" alatt az évi 2x-i rezsiáremelés, a népzsebelés meg az ország államcsődbe döntése (szétlopása) volt az első és ezt a "formátokat azóta is fixen tartjátok"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.