A KGB-besúgó ortodox püspök után újabb, Putyinnak kedves oligarchák érdekében lobbizik Orbán Viktor magyar kormányfő Brüsszelben.

Orbán Viktor a legsötétebb orosz oligarchák érdekében kilincsel Brüsszelben, örülhet Putyin

Orbán az orosz oligarchákat is kedveli. Forrás: Telex videó

Az Európai Unió Oroszország elleni szankciórendszerének fellazításával fenyeget Magyarország, miközben újabb kilenc putyinista oligarchát húznának ki a (fideszesek szerint nem is működő) szankciók alól – tudta meg a Szabad Európa.

Fideszes politikusok legutóbb szeptemberben próbálták elérni, hogy Aliszer Uszmanov, Pjotr Aven és Viktor Rasnyikov lekerüljön a vízumtilalmi és vagyonbefagyasztási listáról, de politikai nyomásra végül meghátráltak. Magyarország beleegyezésére azonban ismét szükség lesz, amikor márciusban lejár a szankciók újabb meghosszabbításának határideje. Az ügyre rálátó források elmondták, hogy Budapest kilenc oroszt akar kivonni a szankciók alól. Úgy hírlik, a magyar kormány

Uszmanov húgát, Gulbahor Iszmailovát is le akarja vetetni a listáról;

úgymint Aven üzleti partnerét, Mikhail Fridmant;

Dmitrij Mazepin belarusz–orosz oligarchát és fiát, a korábban a Forma–1-ben szereplő Nyikita Mazepint;

valamint Grigorij Berezkin és Vjacseszlav Mose Kantor orosz oligarchákat.

Az EU „Kreml-barát” oligarchaként tartja számon Uszmanovot, aki szoros kapcsolatban áll Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, írja a Szabad Európa.

Orbán Viktor régóta bírálja az uniós szankciós politikát, mondván, hogy az intézkedések ártottak a blokknak anélkül, hogy meggyengítették volna Oroszország gazdaságát vagy segítették volna Ukrajnát – idézi az Index.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Hát, ha egyszer leszólt Putler akkor van tennivaló az ügyben...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Horizont: Na! A tetvesbolsi elmebajod már olyan fokú agyzsugort képzett a fejedben, hogy még a magadéit, a saját büdös bolsi fajkretén efftársaidat se vagy már képes felismerni!? Tudod! Azokat, akikkel a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat szoktad együtt harsogni, bolsiék fajkreténje! Inkább rám hazudnád a tetvesbolsi tetübandádat? Hát, ne tagadd már meg őket, ha még itt is őket szopva az efftársi kommentjeidet tolod! Napláne Gyurcsány efftárs gazdádat, akinek a kommentjeiddel a meleg szarig szoktál benyalni! Micsoda "viselke" ez?! Amolyan "efftársi!? Donor kutyaagyat javaslok neked! Az mindig képes az övéi felismerésére!
evacica
Remélem nem sikerül! Tényleg Orbán a trójai faló az EU ban! Jellemtelen egy ember, a baj csak az hogy miket is húz magával! Putyin pincsije!
Csizmás Kond
... libbant baloldali kelekótya mese hülyegyerekeknek. Orbán nem másért vétózik hanem azért hogy a saját akaratát kierőszakolja...csak ugye vannak akiknek csak az ilyen hülyemese fekszik...
Sámannus
A matyarok érdeke no hát hotyfogunk így Szibériába nyaralni?
Alfa
orbán egy korrupt putyinista áruló

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.