A kormány 2023-ban már mintegy 3000 milliárd forintnyi, azaz a GDP 4 százalékának megfelelő finanszírozási forrást biztosít a vállalatok számára a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank hitel- és tőkeprogramjain, valamint a Széchenyi Kártya (SZKP) programokon keresztül.

Az energiaválságra és az emelkedő inflációra hivatkozva a kormány létrehozta a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot (BGH), melynek köszönhetően Magyarországon a valaha volt egyik legnagyobb, 700 milliárd forintos kormányzati hitelprogram indul meg 2023. februártól – jelentette be hétfői közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Orbánék 3000 milliárd forintnyi finanszírozási forrást biztosítanak a vállalatok számára

Fotó: 123RF.com

Ezzel a kormány 2023-ban már mintegy 3000 milliárd forintnyi, azaz a GDP 4 százalékának megfelelő finanszírozási forrást biztosít a vállalatok számára a Magyar Fejlesztési Bank és az Eximbank hitel- és tőkeprogramjain, valamint a Széchenyi Kártya (SZKP) programokon keresztül.

A programot lebonyolító Eximbank a vállalatok számára nem csupán export-, hanem valamennyi célra felhasználható forint és euró alapú hitelt nyújt, így beruházási- és forgóeszközhitel is elérhető. A vállalatok méretmegkötés nélkül vehetik fel a hiteleket, így a kis- és középvállalatok mellett a nagyvállalatok is hozzáférnek a kedvezményes hitelekhez. A források a hitel méretétől függően kereskedelmi bankokon, vagy közvetlenül az Eximbankon keresztül érhetők el, de minden hitelfelvétel mögött az Eximbank által biztosított forrás áll majd – ismertette a GFM.

Arról, hogy miért is jó ez a fajta hitelkonstrukció, illetve, hogy pontosan miben is segítheti a vállalkozókat, a hvg.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Itt kánaán van!!! Forint hegyek állnak rendelkezésre!!! Minek kellenek az EU pénzek??? Vagy ezt, vagy azt ellopják??!!!
kereső
Hitel-hitel hátán, a debreci akkumlátorgyár kinai tulaja meg már megkapta a 13 milliárdot- vissza nem téritendő támogatásként. És jön még vagy húsz ilyen cég- amely akkumlátor nagyhatalommá teszi Magyarországot. Miközben elpusztitja és mérgezi a természeti környezetet, rontva ezzel az emberek életminőségét.
karma1
Tehat azok a csokosok, akik az allamtol szare'-hugye' szereztek meg addig kivaloan mukodo, de a fidesz altal lepusztitott nagyuzemeket, most nyugodtan lophatnak azzal a felkialtassal, hogy nem kenyerre kell,hanem a gyaramnak - de kozben azert el fog te'ru"lni az a zsozso a feleseg mukoromszalonja, meg a 10 szobas panzio fejlesztesere... Tudjak, ismerik es hasznaljak is ezt a modszert mar 12 eve

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.