Eredménytelenül zárult a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) főigazgatói posztjára még tavaly kiírt pályázat – jelenti a Népszava.hu. 

A bíráló bizottság decemberben még időt kért, idén januári ülésén pedig meghallgatta az egyetlen érvényesnek nyilvánított pályázatot benyújtó jelöltet, akinek nevét, kérésére nem közölték.

„A több mint két órás ülésen meghallgatták a jelöltet, aki nagyon szép pályázatot rakott össze, amelyben részletesen bemutatta az állatkert múltját és részben a jelenét. A bíráló bizottság azonban hiányolta a stabil jövőképre, illetve a gazdasági alapok megerősítésére és fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket. Ezek hiányában nem tartotta elég meggyőzőnek a pályázatot a bíráló testület. A szavazáson végül 2 igen, 5 nem és 2 tartózkodás mellett nem támogatták a jelöltet. Az eljárás így eredménytelenül zárult, az erre vonatkozó előterjesztést szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés”

– válaszolta a Népszava kérdésére Bősz Anett kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, aki fontosnak tartotta hozzáfűzni, hogy a pályázót nem „valamiféle politikai áramlat” sodorta el.

Elhasalt az egyetlen új főigazgató jelölt a Fővárosi Állat- és Növénykert pályázatán, ez lehet a sorsa az állatkertnek

Fotó: Bagosi Zoltán/ZooBudapest.com

Döntően a szakma testületben ülő képviselői nem tartották elég meggyőzőnek a pályázatot.

A főpolgármester-helyettes ugyanakkor kétségesnek tartja, hogy egy új pályázaton más eredményre jutnának ugyanazon feltételrendszer mellett, hiszen szűk szakmai körből meríthetnek csak. Bősz Anett a helyzet feloldását abban látja, ha az állatkertet gazdasági társasággá alakítanák át, és a létesítményt anyagilag függetlenítenék a fővárosi önkormányzattól. A fővárosi kabinet támogatta javaslatát, hogy mérjék fel a részvénytársassággá alakítás lehetőségeit. Az egyik legfontosabb kérdés ezzel kapcsolatban az „átalakítás pénzügyi vonzata”.

Hogy ez miképp is valósulhatna meg, arról a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Népszava.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Hogy belül milyen, nem tudom, de a bejárat éppoly giccses mint a Nemzeti Színház.
csak úgy....
válasszák meg az oroszlánt igazgatónak , ö biztosan nem korrupt!
Toller Béla
...és ameddíg ez a tili-zoli tart, remekül tetszenek szórakozni, helyezkedni, terveket szőni...addig a nem megfelelőnek minősített igásló vezesse csak a céget, intézze, amit kell, költségvetése az nincs neki de oldja meg, a dómot is fűtse, vagy úgy felelősségre vonjuk, hogy az anyja is megbánja hogy erre a világra hozta ...magyar saga ...
lusta
@simmering73: Nálunk csak olyan mindenhez értő fideszes van, aki bármely helyen bebizonyítja, hogy tőle nagyobb dilettánsat még mécsessel sem lehet találni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.