Eredménytelenül zárult a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) főigazgatói posztjára még tavaly kiírt pályázat – jelenti a Népszava.hu. 

A bíráló bizottság decemberben még időt kért, idén januári ülésén pedig meghallgatta az egyetlen érvényesnek nyilvánított pályázatot benyújtó jelöltet, akinek nevét, kérésére nem közölték.

„A több mint két órás ülésen meghallgatták a jelöltet, aki nagyon szép pályázatot rakott össze, amelyben részletesen bemutatta az állatkert múltját és részben a jelenét. A bíráló bizottság azonban hiányolta a stabil jövőképre, illetve a gazdasági alapok megerősítésére és fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket. Ezek hiányában nem tartotta elég meggyőzőnek a pályázatot a bíráló testület. A szavazáson végül 2 igen, 5 nem és 2 tartózkodás mellett nem támogatták a jelöltet. Az eljárás így eredménytelenül zárult, az erre vonatkozó előterjesztést szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés”

– válaszolta a Népszava kérdésére Bősz Anett kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, aki fontosnak tartotta hozzáfűzni, hogy a pályázót nem „valamiféle politikai áramlat” sodorta el.

Elhasalt az egyetlen új főigazgató jelölt a Fővárosi Állat- és Növénykert pályázatán, ez lehet a sorsa az állatkertnek

Fotó: Bagosi Zoltán/ZooBudapest.com

Döntően a szakma testületben ülő képviselői nem tartották elég meggyőzőnek a pályázatot.

A főpolgármester-helyettes ugyanakkor kétségesnek tartja, hogy egy új pályázaton más eredményre jutnának ugyanazon feltételrendszer mellett, hiszen szűk szakmai körből meríthetnek csak. Bősz Anett a helyzet feloldását abban látja, ha az állatkertet gazdasági társasággá alakítanák át, és a létesítményt anyagilag függetlenítenék a fővárosi önkormányzattól. A fővárosi kabinet támogatta javaslatát, hogy mérjék fel a részvénytársassággá alakítás lehetőségeit. Az egyik legfontosabb kérdés ezzel kapcsolatban az „átalakítás pénzügyi vonzata”.

Hogy ez miképp is valósulhatna meg, arról a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Népszava.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Szomorúan vették tudomásul az állatkert gondozottjai,hogy nincs főigazgatójuk
Most árválkodhatnak szegény állataink. vezér nélkül...
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
egy ilyen méretű, viszonylag (állatokban)gazdag állatkertet üzemeltetni nem kis feladat...nem csoda, ha ebben a káoszban nem mert jövőbe-látni a jelölt.
Az állatkert nem olyan, hogy négykor hazamegyünk, szombat-vasárnap pihi..itt mindig meló van...
Nyírfa
Hogy belül milyen, nem tudom, de a bejárat éppoly giccses mint a Nemzeti Színház.
csak úgy....
válasszák meg az oroszlánt igazgatónak , ö biztosan nem korrupt!
Toller Béla
...és ameddíg ez a tili-zoli tart, remekül tetszenek szórakozni, helyezkedni, terveket szőni...addig a nem megfelelőnek minősített igásló vezesse csak a céget, intézze, amit kell, költségvetése az nincs neki de oldja meg, a dómot is fűtse, vagy úgy felelősségre vonjuk, hogy az anyja is megbánja hogy erre a világra hozta ...magyar saga ...
lusta
@simmering73: Nálunk csak olyan mindenhez értő fideszes van, aki bármely helyen bebizonyítja, hogy tőle nagyobb dilettánsat még mécsessel sem lehet találni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.