Óriási a szakadék az ország keleti és nyugati fele között.

A kistelepülésekről elköltöznek a tehetséges és tanult fiatalok, akik pedig maradnak, versenyhelyzet nélkül, teljes kiszolgáltatottságban kénytelenek bármilyen állást elfogadni, akár a legrosszabb feltételekkel is – összegzi a helyzetet a Népszava.hu

Sokkoló tények: a szabolcsi átlagkeresetből csak nélkülözni lehet, ez pedig az ott dolgozók életük végéig így is marad

Képünk illusztráció!
Fotó: 123RF.com

Elsősorban ez az oka annak, hogy a havi nettó átlagkereset a legjobban teljesítő főváros és a legrosszabb helyzetben lévő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye között csaknem kétszeres. A megoldás egyelőre nem látszik, a szakemberek viszont felhívták a figyelmet: ez a drámai különbség élethosszig tart – akinek csak nélkülözésre futja a fizetéséből, a nyugdíja is csak szűkölködésre lesz elég.

Fejre állt a munkaerőpiac, az nem normális, hogy egy zsebkendőnyi országban ilyen bérkülönbségek vannak

– így reagált Dávid Ferenc közgazdász, a DK országgyűlési képviselője, az árnyékkormány gazdasági minisztere arra, hogy a havi nettó átlagkereset a legjobban teljesítő főváros és a legrosszabb helyzetben lévő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye között csaknem kétszeres.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez a különbség élethosszig megmarad, hiszen a fizetés a nyugdíjakra is kihat.

Úgy fogalmazott: 12 év fideszes kormányzás után drámai a helyzet. A 10-15 százalékos különbség még elfogadható lenne, hiszen a piaci árak, az egészségügyi ellátás és sok más tényező alakíthat ennyit a béreken.

„De ekkora eltérés már abban az esetben is zavaró lenne, ha a szabolcsi átlagkereset kényelmes és biztonságos megélhetést garantálna. Ám úgy, hogy ott csak nélkülözni, szűkölködni lehet a fizetésből, különösen elfogadhatatlanná teszi azt a tényt, hogy 200 kilométerrel odébb kétszer annyit keresnek a dolgozók.”

Az idáig vezető okáról a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Népszava.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Hurrá, akor miért szavaznak orbánra? Megérdemlik. Miért is nincsenek az utcán?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@polgarb: ma, 18:42 ♦ Még eljöhet Antall József kívánsága. A maffiaállam ez irányba konvergál.
vacsi
@jáger laszló: Na, azért nem kell bedőlni a képnek! Én szabolcsi vagyok!
ómió
Ilyen maradandó az efftársi népzsebik hatása!?
csak úgy....
mi a faxnak köll a magyarnak kárpátalja, ha az egész szabolcs szatmár.. nyomorog, mit tudnának nekik nyújtani a magyar zászlón és a turulon kívül ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.