Európa a szárazság miatt már alig rendelkezik talajvízzel. A folyamat pedig minden nyáron súlyosbodik. Az elmúlt nyáron is megtapasztalt szárazság figyelmeztető jel volt, nem az első és nem is az utolsó. Kontinensünk a vízi katasztrófa küszöbén áll, mivel a talajvízkészletek kiapadnak, ami a mezőgazdaság és az energiaszektor nehézségeihez vezet. A francia atomerőművekben nincs elég hűtővíz, a villamos energia termelése akadozik, a vízerőművek is komoly gondokkal küzdenek.

Forrás: msn.com
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
No problem! A vízigényes, mérgező, összes akkumulátor gyárat szívesen látjuk, sőt az apadó Duna mellé még egy atomerőművet! A mezőgazdaság oldja meg az öntözési problémáit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: nagy dolgod? :) na inkább ne meséld el,te zakkant mesehös!
verőce21
@csak úgy...: A gátak csak a te képességeidet korlátozzák. @csak a húgy...:
csak úgy....
@verőce21: baxod, nálad senki sem ismétel jobban, ezt a megcsappant szellemi képességed okozhatja! :)
verőce21
@csak úgy...: Unalmas vagy, te folyton iázós szamár!
drrotf
Valamikor , régen, még az átkosban is, amikor még az országunk vizekben gazdag ország volt, akkor stratégiai "fegyverként" tartották számon a vizeinket .Volt ennek a gazdálkodásnak országos hivatal az OVH aki a vízügyi igazgatóságain keresztül igazgatta ezt az ágazatot, olyan módon mintha ez az ágazat is honvédség lett volna.Az itt dolgozók kérte és jelentettek a feljebbvalóiknak..Most hogy már sokkal kevesebb víz folyik át az országon, és néha ,aszályok idején ami az utóbbi időben igen gyakori néhol már száraz lábbal át lehet gyalogolni a Tiszán, már a szervezet nem működik önállóan,már egy minisztérium osztályaként működű szervezet igazgatja a vízügyet hazánkban.Nálunk nem az a gyakorlat,hogy ha a helyzet fokozódik, akkor lesz az országos irányító szervezetnek nagyobb hatás és jogköre, akkor kap önállóságot, hanem ilyenkor úgy csökkentik a hivatal nagyságát és hatáskörét ahogy a víz elfogy hazánkból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.