Európa geopolitikailag elszigetelődik, a létrejött konfliktus övezetek földrajzi értelemben pedig gyakorlatilag kettévágják az eurázsiai kontinenst. Mindezek pedig egybeesnek az Amerikai Egyesült Államok egyik geopolitikai céljával. Kosztur Andrással, a XXI. Század Intézet vezető kutatójával az orosz-ukrán háborúról és annak geopolitikai jelentőségeiről beszélgettünk.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Kosztur Andrással, a XXI. Század Intézet vezető kutatója csak az Egyesült Államokat ekézi és okolja mindenért!!!
Egy háborúnak nincsenek győztesei, ott mindenki veszit, ki így - ki úgy de veszít!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Jozefina: Így van, egy háborúban minden fél veszít, a nyertes is. Az a rengeteg halott, a rengeteg lerombolt épület és létesítmény, a dolgozók által megtermelt javaknak nem az életminőség javítására, hanem fegyverekre való fordítása hatalmas veszteség, megismételhetetlen emberi élet, és kidobott pénz. A mérlegen ott van az is, hogy a háborúk hozzájárulnak a technikai fejlődéshez. De megéri ilyen áron?

Akárhogy próbálják az USA-ellenesek és az oroszpártiak a háború kitörésének okozóját az USA-ra (vagy Ukrajnára, netán Európára) rátolni, ezt a háborút az oroszok indították, így ez a háború az oroszok (Putyin) menthetetlen bűne, ahogy minden háború a kezdeményező bűne. Az oroszok mosdatásának minden állítása egy oltári nagy hazugság!
KisTehen
feri trollhadserege mozgásba lendült :)
izéke
@KisTehen: milyen kár,hogy csak egyszer tudod magadat lájkolni,legalább tömegnek tűnnél...bár hordóhasú gazdád mellett eltörpülnél
KisTehen
"Ezek a konfliktus övezetek földrajzi értelemben gyakorlatilag kettévágják az eurázsiai kontinenst.

Ez pedig nyilvánvalóan egybeesik az Amerikai Egyesült Államok egyik geopolitikai céljával. Amíg az is látható, hogy Európának ebből a háborúból semmilyen előnye nem fog származni."

100% !!!
KisTehen
@izéke: ti szeretnétek tömegnek tűnni, de amilyen nagy a hangotok, olyan kevesen is vagytok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.