A pártpolitikai hovatartozás még a nyugdíjak emelkedését érintő vélekedést is meghatározza, derült ki egy felmérésből. 

Míg a Fidesz-KDNP szavazóinak 67 százaléka megfelelő mértékűnek tartja a most januárban végrehajtott 15 százalékos nyugdíjemelést, addig az ellenzéki szimpatizánsok 19 százaléka nyilatkozott csak így, miközben majdnem négyötödük magasabb mértékű emelést várt volna. A többi között ez derül ki a Publicus Intézet Népszavának készített felméréséből.

Döbbenet! A Fideszesek egy része kifejezetten sokallja az idei nyugdíjemelést

Fotó: 123RF.com

A bizonytalan szavazók ebben a kérdésben az ellenzéki szimpatizánsok álláspontját erősítik, 30 százalékuk ugyan elégedett, ám csaknem kétszer ennyien (58 százalék) túl kis mértékűnek tartják az emelést.

Érdekesség, hogy a fideszes hívek között olyanok is vannak, csaknem 5 százaléknyian, akik szerint túl sok is volt a januári nyugdíjemelés emelés – írja a Népszava.hu.

Arra a kérdésre, hogy a megemelt összeg vajon elegendő lesz-e arra, hogy a nyugdíjasok életszínvonala legalább a tavalyi szinten maradjon a Népszava.hu cikkében olvashatják a válaszokat.

Forrás: Nepszava.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Az az 5% elmehet a sunyi picsába. A képviselők fizetését nem sokallják és a kuratóriumokban ülőkét nem sokallják, és Mészaros (orbán)vagyonát se sokallják???
Mellesleg orbánék a saját amuk által hozott törvényt se képesek betartani. Annyit kell(ene) emelniük ammennyi az infláció. Annyit emelt??? Nem. Na akkor ők is elmehetnek a francba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Clavigo: Te meg egyre hülyébb vagy!
Gyurka80
@Horizont: Pedig IGAZ! Olyan megértőek voltatok libalnainál!
Emmersson71
Amelyik fidesznyik sokallja, az adja oda a felesleget tanár ismerősének!
drrotf
Az a fgideszes aki sokalja a nyugdíjasok 15%-os nyugdíjemelését, az biztos a mostani rendszerben tanulta a számtant és a m,atematikát, mert még két számot sem képes összehasonlítani és a heléyes konzekvenciát levonni!Hogy lehet eléghedett valaki ha a pénzét a munkáltatója, vagy az állam mint a nyugdíjak kifizetője, annyival sem emeli amennyi az infláció mértéke.Most jelent meg az inflációs adat hogy januárban az infláció 19,8% volt, és az is megjelent hogy ez még februárban is emelkedni fog.Ez annak aki számolni tud azt jelenti hogy a z idén nem ér annyit a pénze amennyit tavaly, és azt tudjuk, hogy már tavaly sem ért sokat.Ha ennek ellenére valaki megelégszik azzal, hogy a kormány arról gondoskodott, hogy a pénzünk kevesebb legyen, annak vagy újra általános iskolába kell járni ,hogy megértse azt az egyszerű dolgot, hogy mi a több és a kevesebb, vagy elmegyógyintézebe kell helyezni mert a saját ügyeinek intézésére is alkalmatlan !Még egy rossz hírem van ezeknek a "tudós" és jóakaratú" embereknek, ha ne talán mérséklődik az infláció, az nem azt jelenti hogy az árak majd visszamennek a régi alacsonyabbakra, hanem csak azt,hogy a már megemelkedett árak nem nőnek 20%-al, hanem csak 15%-al.Biztos hogy ezt az elégedett elmék nem vették figyelembe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok